1. Home
 2. »
 3. Ruta de la Puda i les Estunes al Pla de l’Estany
adreça:
Porqueres, Pla de l'Estany (el)
coordenades: 42.11128 / 2.75392 (Font de la Pudosa - Banyoles)

 

 

 

La ruta de la Puda i les Estunes al Pla de l’Estany és una bonica i curta ruta circular a tocar del Llac de Banyoles, dins el municipi de Porqueres. L’itinerari és molt fàcil i agradable i transcorre enmig del bosc d’alzines, roures, estanys i boniques llegendes. Si aneu en silenci i esteu atents, diuen, que igual teniu ocasió de trobar alguna de les petites fades que s’hi passegen. El recorregut segueix l’itinerari natural dels pantans de la Puda amb els estanyols de la Cendra i el Petit estanyol d’en Montalt. Una ruta circular , més curta, s’endinsa pel bosc de les Estunes enmig del bosc i les singulars escletxes entre les roques.

 

Ruta de la Puda i les Estunes al Pla de l’Estany. Dades i mapa

 

Ruta 1: ruta circular al voltant del bosc de les Estunes Ruta2: ruta circular de la Puda, enllaça amb la ruta 1

Ruta de la Puda i les Estunes al Pla de l’Estany

Nou itinerari, s’ha escurçat l’itinerari 2 per evitar trams de carretera.

 

Ruta de la Puda i les Estunes al Pla de l’Estany. Itinerari

Si aneu directament a Les Estunes heu de sortir de Banyoles direcció Olot per la GI-524 que passa per Mieres i Santa Pau. Passat el balneari, ara abandonat, de La Puda hi trobareu un aparcament. A tocar de l’aparcament hi ha la petita zona de pícnic amb dues taules de fusta. Seguir la ruta 1

En aquest cas, per allargar l’excursió, la ruta comença des del Balneari de la Font de la Pudosa, a Banyoles, ruta 2. Des de la Font de la Pudosa o Font de la Puda és pot seguir l’itinerari circular. En el mapa podeu veure l’inici de la ruta pintat amb un cercle vermell.

 • En el pal informatiu agafar la ruta 2. Ruta de la Puda a Les Estunes.
 • Primer es passa pels aiguamolls de la Puda, hi trobareu passarel·les i ponts de fusta.
 • S’arriba fins l’estanyol de la Cendra.
 • Continuar fins el Petit estanyol d’en Montal.

 • Seguir tot travessant un camp d’arbres fruiters. Es una zona de propietat privada.

 • Finalment s’arriba a la zona de la ruta 1: Les Estunes, on un cartell amb una fada marca el camí.

 • Aquí hi ha la petita zona de pícnic. és també l’inici de la ruta curta, la que fa només el tram del bosc de les Estunes.

 • La ruta s’endinsa pel bosc d’alzines i roures. Cal estar molt atents en tot moment del terra ja que hi ha esquerdes que obren el terra. Hi trobareu el popular pont de fusta que ajuda a passar per una de les esquerdes més amples i profundes. Dins el bosc podeu passejar per les escletxes de les parets. No és perillós però cal estar alerta amb els més petits.
 • Sortir de la zona de les Estunes i arribar al punt d’inici, la Font de la Puda.

 

etiquetes: