Què fem?

Parc Neolític de la Draga a Banyoles

  1. Home
  2. »
  3. Parc Neolític de la Draga a Banyoles
adreça:
Parc de la Draga, C-150a, Banyoles, Pla de l'Estany (el)
tipus visita: visita guiada / cal fer reserva
obert: de juny a octubre

 

 

 

El Parc Neolític de la Draga Banyoles és l’únic poblat d’ambient lacustre de la Península, amb més de 7000 mil anys d’antiguitat. Durant la visita podreu entrar en algunes de les cabanes que s'han reconstruït per veure com vivien durant aquest període de la prehistòria. Les visites són guiades i es fan tallers i activitats. Al Museu Arqueològic de Banyoles es troben exposades eines i altres peces del poblat. A toca disposeu d'una àrea de pícnic gratuït i servei de bar.

 

Parc Neolític de la Draga a Banyoles. La visita

Parc Neolític de la Draga

En un dels marges del llac de Banyoles es va localitzar ara fa més de 20 anys el poblat neolític de la Draga, del VIè mil·lenni aC. El jaciment s'ha conservat de manera excepcional al estar en un medi aquàtic. Això ha permès recuperar eines de fusta, objectes de cistelleria i de ceràmica en perfecte estat. Aquest fet fa que la Draga sigui un dels jaciments cabdals per a estudiar el neolític a Europa. I el fa un jaciment molt singular.

 

Parc Neolític de la Draga

  • La visita al parc permet entrar dins de les reconstruccions de les seves cabanes prehistòriques. Podreu descobrir la seva vida quotidiana: què menjaven, què caçaven, què cultivaven o quins estris i eines tenien. A l’interior de les cabanes s’hi troben reproduïts objectes i eines que formaven part de la seva cultura material.
  • El poblat disposa d'un graner i dues cabanes reproduïdes a escala real.
  • Des del parc s’explica com era la vida d’aquests primers pagesos a través de visites guiades, tallers i demostracions tant pel públic escolar com pel públic general.
  • La coordinació  de les intervencions arqueològiques i la difusió del jaciment es du a terme des del Museu Arqueològic.

Cal recorda

El parc neolític s’obre de juny a octubre a partir d’activitats programades amb reserva prèvia (el parc no es pot visitar lliurement). Si no s’arriba al mínim de participants, l’activitat programada s’anul·larà amb previ avís.

Consulteu horaris i preus aquí.

 

Àrea de pícnic del Parc de la Draga

Parc Neolític de la Draga

veure fitxa a Som de pícnic

Al costar del Parc de la Draga hi ha una àrea de pícnic amb unes 20m taules de pedra amb bancs. Disposa de bar i serveis. Al parc també hi ha una zona infantil amb gronxadors.

 

Altres llocs d'interès

volta a l’estany de Banyoles amb bicicleta

Dolmen de les Closes a Porqueres

ruta de la Puda i les Estunes

sortir amb nens al Pla de l'Estany