Volta a l’estany de Banyoles amb bicicleta

 1. Home
 2. »
 3. Volta a l’estany de Banyoles amb bicicleta
adreça:
Banyoles Pla de l'Estany (el)

 

 

 

Banyoles és la capital de la comarca del Pla de l'Estany, una població plena d'atractius turístics i d'interès cultural i natural. L'estany és el llac natural més gran de Catalunya i esdevé el centre turístic del municipi. S'ha adequat com un espai lúdic rodejat de natura i zones de lleure. El seu voltant s'ha condicionat per permetre recorre'l còmodament tant en bicicleta com a peu. Hi trobareu un traçat de poc més de 6 km ben senyalitzat i pràcticament sense desnivell amb zones de descans i observació d'aus.. La volta a l'estany de Banyoles amb bicicleta o a peu és un recorregut familiar i apte per als nens petits.

Volta a l'estany de Banyoles amb bicicleta. Fitxa ruta

 • Distància:  6,280 metre
 • Tipus recorregut: circular
 • Punt de sortida: Davant de l'oficina de Turisme

totnens-volta-estany-banyoles6

foto itinerari de meteo Banyoles

Volta a l'estany de Banyoles amb bicicleta. Itinerari

observatori d'aus / zona de bany i descans

 • Comencem el recorregut davant de l'oficina de turisme del l'estany en una de les casetes de pescadors "pesquera" la caseta número 10 està pintada de color blanc i es troba a tocar del carril bici.
 • El recorregut que es fa en aquesta ruta segueix per l'esquerre de la pesquera, mirant l'estany (igual que el recorregut de la foto).
 • La major part del recorregut es fa seguint el carril bici però hi ha un tram que cal travessar la carretera. I, encara que es tracta d'una ruta que voreja el llac hi ha trams on el carril bici s'endinsa per la zona de canyissar o dins el bosc. Una excel·lent manera de contemplar el tipus de vegetació i la fauna variada que es pot trobar durant tot el recorregut.
 • Durant el recorregut trobareu diferents estanyols d'aigua on hi creix una vegetació abundant, fet que provoca que nombrosos ocells, aus aquàtiques i amfibis hi trobin el seu hàbitat. En alguns dels estanyols s'hi han instal·lat aguaits d’observació amb plafons informatius que permeten la identificació dels animals que s’hi poden veure. Des dels punt de guaita podreu tenir una magnífica visió panoràmica de l'entorn.

 

Activitats i zones de l'estany

barca Tirona / Tren Pinxo veure les recomanacions del blog mama, què fem demà?

 • La zona dels desmais són un dels llocs més populars i concorreguts de l'estany, els seus arbres de branques que toquen el terra fan de l'indret un lloc molt bucòlic i agradable, en aquesta zona hi trobareu les fonts de la Filosa i la font del Ferro.
 • La zona dels plataners, situat a la riba de llevant de l'Estany, està configurat per un agradable passeig de plataners que convida a contemplar l'entorn amb pausa, fent una passejada.
 • Les pesqueres de l’Estany de Banyoles són les petites construccions aixecades a la riba est del llac, en total  n'hi ha 20. La seva construcció va iniciar-se a mitjan del segle XIX i es va allargar fins a l’any 1931, quan l’Ajuntament va prohibir-ne l’edificació de noves.
 • Zona de bany. Hi ha tres zones de bany regulat del llac de Banyoles: els Banys vells i el Club Natació Banyoles, hi ha també la zona de banys gratuïta. A La caseta de fusta, on també es pot fer pícnic. Des d'aquí es pot entrar al llac per una rampa, cosa que facilita l'entrada a l'aigua per a gent amb mobilitat reduïda. Unes escales també permeten l'entrada a l'aigua igual que en una piscina. Aquesta zona està ben condicionada com si es tractés d'una piscina amb gespa. Hi trobareu lloc per deixar les bicicletes i disposa d'un WC molt gran, que pot fer les funcions de vestuari.
 • Activitats: lloguer de barques, passeig navegant amb la Tirolina, ruta amb el Tren Pinxo, lloguer de bicis, pícnic, zona infantil... Consulteu les activitats a la web de Turisme de Banyoles.

àrea de pícnic llac de Banyoles

Parc Neolític de la Draga a Banyoles

veure fitxa a Som de pícnic

Al costar del Parc de la Draga hi ha una àrea de pícnic amb unes 20 taules de pedra amb bancs. Disposa de bar i serveis. Al parc també hi ha una zona infantil amb gronxadors.

 

El llac de Banyoles

L'estany fou declarat per la Generalitat de Catalunya com a zona integrada en el Pla d’Espais d’Interès Nacional (PEIN). El 2003 va ser inclòs en la Llista Ramsar de Zones Humides d’Importància Internacional i ha estat proposat per formar part de la Xarxa Natura 2000, en l’àmbit de la regió mediterrània. L’Ajuntament de Banyoles i la seva societat civil en reclamen la seva declaració com a Parc Natural.

Bé Cultural d'Interès Nacional
Juntament amb les pesqueres, el front d'Estany i els passejos estan declarats Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de Jardí Històric per la Generalitat de Catalunya, l’any 1996.

*foto aèria Viquipèdia

Altres llocs d'interès

Ruta de la Puda i les Estunes al Pla de l’Estany

Dolmen de les Closes a Porqueres

Parc Neolític de la Draga

sortir amb nens al Pla de l'Estany

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

Save

Save