Què fem?

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles

 1. Home
 2. »
 3. Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles
tombes antropomòrfiques
Pla de Savassona - El dau
ermita de Sant Feliuet
Balma de la Baronessa
vista castell de Savassona
tombes antropomòrfiquesPla de Savassona - El dauermita de Sant FeliuetBalma de la Baronessavista castell de Savassona
adreça:
Folgueroles, Osona
coordenades: 41.944447 / 2.323103 ( ermita de la Damunt)

 

 

 

 

La ruta fins el bosc màgic de Savassona des de Folgueroles és una excursió que permet allargar la visita al jaciment arqueològic. Un itinerari que creua per Tavèrnoles, arriba fins el Pla de Savassona per tornar per darrera del castell tot passat per la balma de la Baronessa. L'excursió es pot escurçar si només es vol visitar la zona de les pedres gegants. Ens trobem dins l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles. Dades i mapa

 • Distància: 7 km.
 • Temps: 4 hores amb parades

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles

 

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles. Itinerari

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles

L'itinerari comença des de l'ermita de la Damunt, un dels llocs verdaguerians més destacats, just abans d'arribar a Folgueroles. A l'esplanada es pot deixar el cotxe. A la part del darrera de l'ermita surt un camí, enmig d'un camp, que ens acostarà al bosc fins Les Escales del Foquers.

 • Baixa per les escales fins la riera, a tocar de la font del Foquers i la masia. Creuar el pont i seguir cap a Tavèrnoles per la pista de l'esquerre.
 • En pocs minuts s'arriba al municipi on es pot visitar l'església romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles.
 • Ara cal continuar pel PR, marcat de blanc i groc, que creua el poble pel carrer Montseny fins la carretera. Caminar fins el pal indicador que ens desvia, per la dreta, per un sender. Al passar a prop del Mas Benerigues cal continuar fins la propera bifurcació senyalitzada. Tots dos ens porten fins Sant Pere de Casserres. Cal seguir pel de la dreta que és el que passa pel Pla de Savassona.
 • El camí, en pujada, arriba fins un tancat pel bestiar. Seguir recte fins el Pla de Savassona. Des d'aquí es pot veure l'ermita de Sant Feliuet sobre les roques.
 • S'arriba la bosc màgic de Savassona on es troben les roques gegants. La primera gran pedra que us trobareu és l'anomenada Dau. Aquí la gent practica l'escalada en pedra (bouldering).

El Dau de Savassona

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles

 • A l'esquerre del Dau i endinsant-vos al bosc hi ha la Pedra del Sacrifici. Pesa més de 400 tones i on excavant al terra, s'hi han trobat ossos i eines. Passejant pel bosc podreu anar trobant més pedres gegants com la pedra de la cova. Un cop visitat i passejat pels voltants haureu de retornar al sender per continuar la ruta.

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles

Bosc màgic de Savassona amb nens

 • Seguir fins l'ermita de Sant Feliuet, abans però, parada quasi obligada perquè grans i petits us enfileu a la roca inclinada. Cal vigilar !
 • Reprenem la marxa per un estret i escarpat sender enganxat a la roca fins a dalt l'ermita. Vigilar amb els nens ja que el penya-segat no té protecció. Al voltant de l'ermita hi ha diferents tombes antropomorfes, una cisterna i algunes roques i pedres amb gravats. L'ermita fou construïda sobre un antic poblat ibèric. Des d'aquí les vistes sobre la el Ter, Tavertet i el Far i el castell de Savassona són magnífiques. No us perdeu els bancs que hi ha a tocar de l'ermita. un bon lloc per descansar i contemplar el paisatge.

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles

 • Baixar per les escales de pedra fins el bosc per veure dues de les pedres que tenen més gravats: la roca de les Bruixes i la roca dels Nen.

Balma de la Baronessa

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles

 • Tornar a la carretera i pujar per un sender fins el castell de Savassona. Avui propietat privada i no es pot visitar. A tocar del castell surt una pista, agafar el camí de la dreta, on un cadenat prohibeix el pas de vehicles. Seguir fins arribar a la part del darrera del castell.
 • Des d'aquí surt un bonic sender, que voreja les grans roques, que condueix fins la balma de la Baronessa, on trobareu una font.
 • A partir d'aquí el camí no està massa ben marcat. Cal pujar per l'esquerre i seguir el sender que desemboca en una pista fins a Tavèrnoles. El camí, en suau i contínua baixada arriba fins a Cal Janot, a la part del darrera de l'església de Sant Esteve.
 • Ara cal continuar refent el tros de camí de l'anada fins les roques del Foquers.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens a Osona

+ boscos màgics de Catalunya

EXCURSIONS A COVES, VISITAR MINES I DESCOBRIR BALMES

 

 

 

etiquetes: