Què fem?

Salt de Sallent a Rupit

 1. Home
 2. »
 3. Salt de Sallent a Rupit
Salt de Sallent a Rupit i Pruit
Salt de Sallent a Rupit i Pruit
adreça:
Rupit i Pruit, Osona

 

 

 

Rupit i Pruit és una bonica població de la comarca d'Osona. Guarda l'encant especial d'un petit poble de pessebre, ben cuidat, amb carrers empedrats i els seu famós pont penjat de Rupit. Mantenint l'aire medieval dels seus orígens. Situat en un entorn de gran bellesa, el paisatge del Collsacabra, ofereix un equilibri entre la grandiositat geològica i l'escala humana. És punt de partida d'excussions i senderisme pel seu voltant. A pocs quilòmetres de la població es troben un conjunt de masies escampades, conegudes amb el nom de Pruit, l'any 1977 Rupit i Pruit es varen fusionar. L'excursió fins el  Salt de Sallent és una de les rutes clàssiques que surten des del poble.

L'excursió al Sant de Sallent té un traçat circular i senzill que presenta diferents desnivells i graus de dificultat. Es pot fer tranquil·lament amb nens sempre que es facin parades i es vagi al seu ritme. Cal tenir present, però, que us trobareu roques i penya-segats de consideració, per això cal vigilar, sempre, i encara més quan es va amb nens.

 

Salt de Sallent. Dades i mapa

Salt de Sallent a Rupit i Pruit

 • Inici: pàrquing gran de Rupit i Pruit, al costat del parc infantil.
 • Durada: millor fer-lo com una sortida sense preses tot dinant pel camí. Caminant a pas d'adult es pot fer en menys de 3 hores.
 • Distància: uns 7 Km.

totnens-salt-sallent-rupit6

 

Salt de Sallent . Itinerari

Salt de Sallent a Rupit

Un cop arribats a Rupit es pot deixar el cotxe a l'enorme pàrquing que hi trobareu. Cal anar a buscar el pont penjant que creua la riera. Continuar en direcció a l'església de Sant Miquel, on comença l'itinerari que va al Sant de Sallent.

 • Passada la porta de l'església es troba el sender que ens porta a l'entrada del bosc, una zona més humida amb abundant vegetació. La riera de Rupit queda a la dreta.
 • Abans d'entrar al bosc cal creuar el torrent i pujar per unes escales de pedra. L'abundant vegetació pot dificultar l'accés a la riera, encara que en ocasions queda més lliure i permet remullar-s'hi.

Salt de Sallent a Rupit

 • Seguir fins arribar als Saltants del Rodó. Una mica més endavant un caminet condueix a un dels Saltants del Rodó. El camí pot estar enfangat.
 • Tornar al camí principal passant al costat d'unes parets rocoses fins arribar a la font de la Pomareda. Des d'aquí es pot baixar per contemplar el Salt de Sabaters per un camí ple de pedres que pot estar enfangat si fa poc que ha plogut.

Pont penjat de Rupit i Pruit, una de les icones del municipi

totnens-salt-sallent-rupit8

 • Fer el camí enrere fins arribar al principal.
 • Continuar, ara el camí es fa més ample fins arribar a una esplanada. Aquí és on hi ha l'impressionat penya-segat i on la riera fa el seu espectacular salt, el Salt de Sallent. A la riera us podeu remullar.

 • A l'esquerre de l'esplanada, surt el camí que porta a la balconada, Mirador del Salt, aproximadament a uns 300 m. Molt recomanable. Des del Mirador les vistes són espectaculars, es veu el Salt de Sallent, les cingleres del Santuari del Far fins L'Agullola.
 • Des del Sant de Sallent es pot tornar a Rupit en una hora a ritme de nen.

Ermita de Sant Joan de Fàbregues

 • En aquest cas es decideix seguir el camí creuant la riera i seguint el senyal que indica direcció a Sant Joan de Fàbregues. Seguir el camí fins trobar el GR (vermelles i blanques) que porta cap a Rupit.
 • Agafar la pista cimentada cap a la dreta (si es segueix a l'esquerra s'arriba al Pantà de Sau). Uns metres més enllà, a l'esquerre, surt el camí que va a Sant Joan de Fàbregues, una petita ermita romànica del Segle XI, convertida actualment en casa de colònies.

totnens-salt-sallent-rupit77

Mirador dels Bassis

Salt de Sallent a Rupit

 • Després de fer una parada per dinar es segueix el camí fins el Mirador dels Bassis per visitar les tombes antropomòrfiques i les pedres amb inscripcions i dibuixos (aquestes no són antigues). Per arribar-hi cal tornar a la pista i continuar caminant fins trobar un petit sender, senyalitzat, que s'endinsa al bosc. Una pujada força pronunciada inicia el tram. Cal anar seguint les marques vermelles i blanques, pujar fins arribar a l'esplanada on es troben les tombes.
 • D'aquí a dalt del mirador queden pocs metres. Cal pujar una zona rocosa que s'enfila fins una altra esplanada. Un cop a dalt, les vistes són magnífiques.
 • A partir d'aquí el camí és de tornada. Cal seguir, novament, els senyals vermells fins trobar una bifurcació. Un cartell indica la direcció cap a Rupit i el punt de l'inici de l'itinerari. Tornareu a travessar el pont penjat de Rupit. Es tracta d'un camí de baixada ample que condueix la la pista cimentada fins el poble.

 

Recomanacions
 • cal portar aigua
 • anar ben calçat
 • si es fa a ple estiu el tram fins que va del Salt de Sallent no trobareu ombra fins arribar al bosc que va al Mirador del Salt.
 • recomanable fer la sortida sense preses i preparar-la com una sortida de tot un dia, d'aquesta manera els nens no es cansaran i podreu gaudir del fabulós paisatge, entre parada i parada.
 • cal vigilar en tot moment als nens, hi ha trams amb penya-segats que podrien ser perillosos.

 

 

 

 

Save

Save

Save

etiquetes: