baner tram baix

catalunya central portada

Catalunya Central

Catalunya Central, excursions i activitats amb nens

sortim en família per aquesta extensa regió de Catalunya Central definida com un dels set àmbits funcionals territorials del Pla territorial general de Catalunya. Inclou les comarques entorn dels trams alt i mitjà dels rius Llobregat i Ter. Hi formen part les comarques del Berguedà, el Solsonès, el Bages, l’Anoia, Osona i el Moianès. Nosaltres, per raons estrictament personals i subjectives, hem preferit incloure les sortides de la comarca de l’Anoia dins un nou àmbits territorials que hem creat: Penedès.

Una extensa regió interior que gaudeix d’una bona oferta turística i de natura. Destaca el Parc Natural del Cadí-Moixeró com un dels indrets més visitats per fer excursions en família. Hi trobareu una bona oferta turística i nombroses àrees de lleure al seu entorn. Un altre dels espais visitats es la zona de Rupit i Pruit amb les cingleres de Tavertet i l’Espai Natural de Savassona. Des de Manresa a Vic passant per Solsona o Berga, un territori força diferent i amb molts punts d’interès.

Catalunya Central (activitats i rutes)

.

consultes segons municipi

Abans de fer una ruta, sobretot a la muntanya, es recomana consultar les previsions meteorològiques. Si anem amb nens petits recordeu portar-los sempre alguna cosa de menjar i beure. I, depenent de l’època i del lloc on aneu agafeu un jersei. A les consultes per comarques trobareu enllaços i informació de les Oficines de Turisme i dels Parcs Naturals.

instagram totnens