Excursió fins la Font de les Guilleumes
|

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Us proposem visitar el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb nens, un dels indrets més singulars i emblemàtics de Catalunya. La Muntanya i els seus entorns són espais d’interès natural protegit. Des del Patronat, ens que s’encarrega de la seva gestió, es vetlla per compatibilitzar i mantenir els seus valors naturals, culturals i històrics. L’accés fins el Monestir es pot fer a peu, per carretera, funicular o tren. Disposa de diferents punts d’informació i àrees de lleure des d’on comencen algunes de les moltes rutes que s’hi poden fer.

Excursió fins la Font de les Guilleumes

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb nens. Les excursions a totnens

rutes de la zona del Parc i de l’entorn de protecció

Podeu accedir de manera directa a les excursions que estan marcades al nostre mapa. A la fitxa de cada sortida hi trobareu tota la informació de la ruta: distància, temps, dificultat, fotos i l’itinerari del recorregut. Hi trobareu excursions, punts d’interès, àrees de lleure amb zona de pícnic…

Resulta evident que, d’una manera o altre, la presència de la Muntanya de Montserrat es fa present. Ja sigui perquè la ruta ens hi porta o perquè des de qualsevol racó del part podeu veure la seva imponent silueta.

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb nens

El Parc de la Muntanya de Montserrat ofereix un seguit de rutes i itineraris de gran bellesa. La Muntanya, sempre present, us acompanyarà. El senderisme i l’escalada són dues de les moltes activitats que es poden fer. A la web del Patronat hi trobareu tot un seguit de rutes que parteixen de diferents municipis del Parc. Des del Bruc, Collbató, Marganell o Monistrol.

Una de les excursions més conegudes i atractives és la ruta de les Agulles i Frares Encantats. L’itinerari comença des d’un dels punts d’informació del parc, l’àrea del Coll de Can Maçana. I, si voleu una experiència singular pugeu fins el  Tron de l’Espasa, on hi ha clavada a la roca l’Excalibur catalana (ruta amb algun tram exigent).

La ruta fins la capella de Sant Salvador de les Espases, Bé Cultural d’Interès Nacional, es pot fer des de diferents punts de partida. Aquí us expliquem la pujada des del balneari de la Puda, a Esparreguera. Un cop a dalt o si us arribeu fins el punt més alt de les Roques de l’Afrau, les vistes són impressionants.

excursions per Montserrat amb nens

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb nens

Baixant de Sant Jeroni, ja de nit, amb el Monestir il·luminat, donen un altre aire màgic a la Muntanya.

Des de la Muntanya es poden fer tot un seguit d’itineraris, alguns aptes per a tots els públic. L’itinerari del Camí dels Degotalls, apte per fer amb cotxet. La pujada fins el magnífic mirador del Cim de Sant Jeroni, aquesta ja més exigent però apte per fer amb nens. De dificultat baixa també podeu fer l‘itinerari de les ermites.

I, no es pot anar a la zona del Monestir sense visitar-lo per dins per anar a veure la Moreneta.

 

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb nens

Un altre dels símbols del Parc, les cabres salvatges, que es poden veure enfilades a les roques.

Límits del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb nens

mapa límits del Parc Natural de Montserrat

El Parc està situat entre tres comarques i agafa parcialment o totalment els municipis de:

  • L’Anoia: El Brull, Els Hostalets de Pierola
  • El Baix Llobregat : Collbató, Esparreguera,
  • El Bages: Castellbell i el Vilar, Margarell, Monistrol de Montserrat
  • Vallès Occidental: Vacarisses

En aquest recull hem inclòs totes les rutes i excursions que tenim en els municipis de la llista. Pot donar-se el cas que algunes de les rutes no estiguin dins els límits estricte del Parc o del seu entorn de protecció, però sí del municipi.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat

Va ser creat pel Decret llei del 16 d’octubre de 1950. Els motius de la seva instauració es basen en la importància religiosa i cultural del Monestir i del Santuari i en la bellesa i la singularitat de la muntanya, que han convertit aquest indret en un centre turístic internacional.

 

Més informació

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb nens

 

Descomptes especials amb la promoció de Turisme Familiar del Baix Llobregat. Actualment Coves de Montserrat a Collbató 10% dte, Museu de Montserrat nens entrada gratuïta. Recordeu que us heu de descarregar els cupons !

Activitats i excursions per gaudir dels espais naturals, de la biodiversitat de la fauna i flora.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat