La Vila de Bagà es troba situada en ple Pirineu, a l’extrem nord de l’Alt Berguedà a 786 metres d’altitud i a 20 Km de Berga i a 6 km de la boca sud del túnel del Cadí. Dins una vall espaiosa i ampla del Riu Bastareny té una extensió de 43 km2. Gràcies al paisatge, serveis i comunicacions, s’ha convertit en destinació turística i en especial del turisme familiar. El nucli antic conserva tot l’encant dels pobles medievals, destacant el pont i els carreres empedrats. S’hi fan nombroses fires i festes populars.

La Via d’en Nicolau, els Empedrats, el Bullidor de Llet o les Dous de Bastareny són dels indrets més popular per anar d’excursió. Rodejat de boscos, el santuari del Paller és punt de partida de nombroses rutes a través del Parc Natural del Cadí- Moixeró i també lloc de pas del popular sender anomenat Camí dels Bons Homes. Dins del terme municipal podeu trobar nombroses àrees de lleure, algunes condicionades amb font i barbacoes. Un dels punts de parada obligada és el mirador d’Orris, disposa d’un tram adaptat perquè tothom pugui gaudir de les fantàstiques vistes panoràmiques.

Bagà, excursions amb nens

La Dou de Bastareny a Bagà

una passejada per contemplar el naixement del riu Bastareny

Àrea de lleure de Riugréixer a Bagà

àrea amb barbacoes

Font de la Vinya Vella a Bagà

font i zona de pícnic

El Bullidor de la Llet a Bagà

salt d’aigua que surt de la roca

La Via del Nicolau a l’Alt Berguedà

resseguint l’antiga via del tren de la fusta

Escape town Bagà

joc de pistes

ruta del Trencapinyes a Bagà

ruta circular

Els Empedrats a Bagà

salt d’aigua

Salt de Murcurols a Bagà

salt de 25m!

Parc de la Vila de Bagà

zona de pícnic

Àrea de lleure de Sant Joan de l’Avellanet

pícnic amb barbacoa

Vila medieval

El riu Bastareny, les fonts i la pedra configuren un poble amb encant. L’actual vila va ser fundada l’any 1233 pels senyors de Pinós, com a vila franca, formant illes de cases completament regulars a la falda del seu castell (Palau). Està considerada com la capital històrica de l’Alt Berguedà i, actualment, és el motor econòmic de tota aquesta zona.

Parc Natural Cadí-Moixeró

El Parc Natural de Cadí-Moixeró té una superfície de 41.060 ha, dels les quals 1.750 ha són del Massís del Pedraforca. El municipi de Bagà està inclòs dins el perímetre del parc i gràcies a això hi trobareu serveis i nombroses àrees de lleure.

Centre d’Informació del Parc: és l’oficina des d’on es gestiona el Parc, però, a més, també s’hi dóna informació i és centre d’interpretació. Consta d’una exposició permanent on s’expliquen els diferents àmbits del parc amb imatges i plafons interactius. En una sala a part, hi ha un audiovisual amb música impactant i imatges atractives del parc que dura uns 20 min. Segons el programa d’activitats, s’hi poden trobar exposicions temporals relacionades amb el parc, la natura, la cultura…

Descobriu el parc amb les excursions per les tres comarques amb fitxes de totnens.

veure àrees de lleure del Parc Natural Cadí-Moixeró

Més informació i enllaços