Activitats estiu

Què fem?

Llac de Tumí

  1. Home
  2. »
  3. Llac de Tumí
adreça: Carretera Bv-4025, km 10, trencant a mà dreta, direcció a Vallcebre.
adreça:
Vallcebre Berguedà (el)
coordenades: 42.20023 / 1.79066

 

 

 

 

El Jaciment de Tumí a la serra d'Ensija i dins el terme municipal de Vallcebre, és un punt d'elevat interès geològic i paleontològic. L'existència d'un llac artificial, el llac de Tumí,  és el resultat de les antigues explotacions mineres a la zona. Ara, punt de parada turística i indret d'interès paisatgístic afegit. Està situat a peu de la carretera que va de Vallcebre a Coll de Pradell, en sentit Saldes. Està prohibit el bany, si que es pot practicar piragüisme.

 

 

Llac de mina Tumí

Llac Tumí al Berguedà

 Petjades de dinosaures a la paret del llac de Tumí

És un llac artificial que es va formar al forat que es va realitzar, en els treballs de mineria de cel obert, en aquesta zona entre els anys 1975 i 1985. Llac de grans dimensions té un color blau turquesa, a causa de les roques que té al seu llit. Podeu veure més informació des de Patrimoni cultural DIBA

En una de les parets que envolten el llac hi a petjades fossilitzades de dinosaures. No s'hi pot arribar i des de l'altre part del llac costa força de veure-les. Al Centre d'interpretació de Fumanya teniu tota la informació i visites sobre els dinosaures i fòssils trobats a la zona.

Molt a prop del llac teniu una zona de pícnic amb font i zona infantil. Mireu més fotos a Som de pícnic.

 

 

Berguedà, excursions i activitats amb nens+ excursions pel Berguedà 

+ petits llacs i pantans

 

 

 

 

INSTAGRAM