Excursions a petits estanys i pantans

Les sortides que hem agrupat en el post són curtes i fàcils excursions a petits estanys i pantans. En la majoria no cal fer grans caminades, alguns es troben a tocar d”àrees de lleure o formen part d’una petita ruta. Us aconsellem que porteu prismàtics ja que el estanys solen ser lloc de pas d’aus que paren a descansar o a niar. Si hi aneu en ple estiu vigileu amb els mosquits. La quantitat d’aigua, com en els rius, torrents, salts i gorgs, depèn, en bona mesura, de les pluges.

 

Excursions a petits estanys i pantans. Itineraris a totnens

Dels parcs infantils urbans que tenen llac o estanys només hem inclòs els que hi passa o són tram d’un itinerari o ruta. Tampoc hem seleccionat els pantans i estanys d’alta muntanya, aquests els hem agrupat per separat. En aquesta ocasió hem incorporat algun itinerari que no surt al nostre mapa i que resulta interessant de descobrir.

*recordeu que no tots els pantans ni estanys són aptes per al bany. En cas de ser-ho cal anar sempre  amb molta precaució.

 

Hem ordenat el llistat per comarques.

Aiguamolls de la Corbatera a SallentEl Bages. Espai de gran interès natural humit, plafons informatius d’aus i zona de pícnic. Ruta circular 5 Km.
Parc de l’Agulla a ManresaEl Bages. El parc és una bonica àrea de lleure i inici de les rues pel Parc de la Sèquia.
Xarxa d’espais naturals protegits del Delta del LLobregatBaix Llobregat. Estany de la Murtra, Les Basses de Can Dimoni… observació d’aus, pícnic, itineraris natura. (post recopilació de diferents espais del Delta).
Aiguamolls de Molins de Rei – panells informatius de fauna
Parc de Can Zam a Santa Coloma de GramenetBarcelonès Jugatecambiental, zona infantil, pícnic, zona esportives.
Pantà de VallvidreraBarcelonès . Itinerari, centre d’informació, zona de pícnic i observació d’aus.

excursions per fer observacions d’aus amb nens

Excursions a petits estanys i pantans

Llacs de Graugès a AviàEl Berguedà. Es pot donar la volta al llac a peu, en bici i apte per a cotxes, zones de pícnic i observació d’aus.
Sant Pau de Casserres excursió fins el pantà i la rectoriaEl Berguedà. Ruta circular de 6,5 Km que passa pel pantà de Casserres.i

itineraris a pantans i estanys de Catalunya

Excursions a petits estanys i pantans
Estanys de Ridaura a Platja d’AroBaix Empordà. Un circuit circular i fàcil de poc desnivell que està pensat bàsicament per fer-lo en bicicleta.
Pantà de Solius de Santa Cristina d’AroBaix Empordà. Un petit sender permet donar la volta.
Estanys de SilsLa Selva. Diferents itineraris, observació d’aus.la volta  es pot fer a peu o en bicicleta.
Parc de Sa Riera a Tossa de MarLa Selva. Àrea de lleure amb zona infantil, zona de pícnic, està dins la ruta del camí vell de Lloret a Tossa de Mar.
Pantà del Parc del Molí Nou de MoiàMoianès. Parc Natural inclòs dins el Pla Espais d’Interès Natural (PEIN) – zona de pícnic.
Estanys de BastursPallars Jussà. Espai natural protegit. Observació d’aus, petita zona de pícnic.
Estanys d’Ivars i Vila-SanaPla d’Urgell. Volta a peu o en bicicleta, observació d’aus, zones de pícnic, centre d’informació.

excursions amb nens a pantans i estanys

Excursions a petits estanys i pantans
Pantà de Cal Gat a Sant Joan de les AbadessesRipollès. S’hi pot arribar des de la Via Verda de la Ruta del Ferro.
Petit pantà del riu Tenes a Sant Quirze de SafajaVallès Oriental. Curt i suau camí fins l’embassament i ha alguna taula de pícnic de pedra (mig amagada).
Ruta pel Pantà de les Illes i el Pantà de la Casanova a El BrullVallès Oriental. Ruta circular de 4,5 Km que passa per aquests dos petits pantans.
Volta al Pantà de Santa Fe a Fogars de Montclús – Vallès Oriental. Ruta circular voltant el pantà 2,7 Km. Centre d’informació del Montseny, zona de pícnic.

Parc de la Llacuna de Montcada i Reixac –  Panell informatius de flora i fauna. A la part exterior hi ha la zona infantil, zona esportiva i taules de pícnic.
Bassa d’Oles a GausacVal d’Aran. Un petit sender permet donar la volta, des d’aquí surten senders per fer excursions.

 

Excursions a petits estanys i pantans d’altres webs.

Excursions a petits estanys i pantans

foto Què fem Family

Salencar de Barruera o pantà de Carlet a BarrueraAlta Ribagorça. Ruta fàcil i apte per fer amb cotxet. Itinerari de fauna.
Salencar de Llesp  Alta Ribagorça. Ruta fàcil i curta sense dificultat. 1 Km. Itinerari de fauna, ocells, amfibis i alguna llúdriga.
Pantà de Riudecanyes a DuesaigüesBaix Camp – ruta circular de 7,5 Km que passa pel pantà. A l’estiu es poden fer activitats aquàtiques.
Estany del Fondo del Mata al VendrellBaix Penedès – ruta circular, accessible cotxet, zona de pícnic barbacoes (pagament cap de setmana), observació d’aus.
Ruta dels pantans d’en Llobet a VidreresLa Selva – ruta circular de 9,1 Km també passa pel castell de Sant Iscle.
Pantans de Vall-llossera a BalenyàOsona– ruta  circular d’uns 2,5 quilòmetres i molt fàcil de fer.
Tram al pantà de Terradets a CellersPallars Jussà – tram adaptat cadira de rodes i cotxets fins el Mirador de la Pineda. Observació d’aus i zona pícnic.
Pantà de Vallforners a Cànoves i SalamúsVallès Oriental la ruta us durà fins el Castanyer d’en Cuc.

 

 

Bones rutes !!!

+ rutes d’aigua per Catalunya