https://totnens.cat/excursions-al-voltant-del-panta-de-santa-fe-del-montseny/

De les sortides que es fan al Parc Natural del Montseny, les excursions al voltant del pantà de Santa Fe del Montseny, són sortides familiars i força populars. Les  rutes que us portem parteixen, en la majoria dels casos, des del Centre d’Informació de Can Casades. Itineraris senyalitzats, fàcils i agradables que es poden fer durant tot l’any. Un espai natural que es vesteix d’infinitat de colors i olors depenent de l’estació en què es visita. Gaudiu i respecteu aquest espai natural Reserva de la Bioesfera.

Excursions al voltant del pantà de Santa Fe del Montseny.

Mapa d’itineraris

Volta al Pantà de Santa Fe

 

L’Empedrat de Morou al Montseny. Itinerari taronja

Excursions al voltant del pantà de Santa Fe del Montseny

veure itinerari

L’itinerari de l’empedrat de Morou és un dels itineraris senyalitzats que es poden trobar dins el Parc Natural del Montseny. De dificultat mitjana es pot fer sense problemes amb els nens.  Distància 5,5 Km.

Volta al Pantà de Santa Fe. Itinerari blau

Volta al Pantà de Santa Fe

veure itinerari

Seguiu l’itinerari senyalitzat de voreja el pantà. Al llarg del bonic recorregut podreu gaudir de petits salts d’aigua. El sender va pràcticament tota l’estona pel mig del bosc. Distància 2,7 Km.

Excursió fins el Morro del Vedell

Excursions al voltant del pantà de Santa Fe del Montseny

veure itinerari

L’excursió fins el Morro del Vedell al Montseny es una curta i suau caminada apte per fer en família. No està senyalitzada. En la fitxa us portem dues rutes per arribar-hi. Una lineal que creua el Pantà de Santa Fe i una ruta circular que arriba fins el Turó de Morou.

El Pantà de Santa Fe sense aigua

Excursions al voltant del pantà de Santa Fe del Montseny

veure itinerari

Totes les estacions tenen els seus encants al Montseny. Aquesta excursió, feta a la tardor i amb poca aigua també té els seus atractius.

L’empedrat de la Morou

L'empedrat de Morou
Una ruta circular que comença i acaba al mateix Centre d’Informació de Can Casades. Passareu per la riera i el Pantà de Santa Fe, el Turó de Morou i l’Esquei de Morou. Ruta circular 5.5 Km. AQUÍ ruta

Més informació del Pantà de Santa Fe

El Pantà de Santa Fe o Pantà gros

Excursions al voltant del pantà de Santa Fe del Montseny

veure post

Des del blog d’en Ramon Solé (un dels nostres col·laboradors) podeu veure fotos i descobrir dades referents al pantà. La seva capacitat està pensada per contenir 899.000 m3 d’aigua. Disposava de dos salts importants d’aigua que produïa electricitat per subministrar en aquella època principalment llum a l’Hotel, inaugurat l’any 1914. Sabeu que hi ha el pantà petit?

Itinerari adaptat a la Font del Frare del Montseny. Itinerari lila

L’itinerari és molt fàcil i agradable. Es pot recorre el quilòmetre en uns 30 minuts. A tocar de la font dels Frares hi ha una bonica arbreda amb una taula de pícnic. No passa pel costat del pantà però el recorregut comença des del mateix Centre d’informació de Can Casades. Veure fitxa. Distància 1 Km.

Zona de pícnic del Centre d’Informació Can Casades

Excursions al voltant del pantà de Santa Fe del Montseny

Al blog som de pícnic teniu més fotos i informació.

Centre d’Informació Can Casades al Parc Natural del Montseny

Excursions al voltant del pantà de Santa Fe del Montseny

foto encos (a l’enllaç trobareu una magnífica ruta que passa per tots els punts descrits i més)

  • Servei de préstec gratuït de material adaptat: bicicletes handbikes, terceres rodes per adaptar a la cadira de l’usuari, dossiers adaptats de rutes de flora i fauna i barres direccionals per a persones invidents. El servei es pot sol·licitar in situ o anticipadament complimentant una fitxa de préstec.
  • Projeccions d’audiovisuals: S’hi projecten els audiovisuals multimèdia ‘Les quatre estacions al Montseny’, de 30 minuts de durada, amb més de 1.000 imatges, música original i efectes especials i ‘L’home i el Montseny’, de 25 minuts de durada, on es mostra l’evolució del poblament al massís, des dels íbers fins a l’actualitat.
  • Cobert tancar: dins el recinte tancat hi ha un cobert per aixoplugar grups en cas de pluja.
  • Exposicions temporals Horari: de dilluns a diumenge de 10 a 14 i de 15 a 16:30 h.
  • Horari : Obert tot l’any, excepte 25 de desembre i 1 de gener, feiners i festius de 10 a 14 i de 15 a 16:30 h.
  • Informació

 

Bones rutes !

+ excursions PN del Montseny amb nens

Guia sortim !