parc natural del delta de l'ebre
|

Parc Natural Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre constitueix l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya, fou declarat Parc Natural Delta de l’Ebre l’any 1983 i es va ampliar l’any 1986. La singularitat del Delta s’expressa en la seva realitat física, geogràfica i natural, i, també, en les seves particulars tradicions, cultura, gastronomia, patrimoni arquitectònic i històric. Son moltes les icones del parc, des dels flamencs al Far de la Punta del Fangar, els arrossars, les muscleres, la Casa de fusta, els miradors elevat o fins i tot les bicicletes.

El parc natural ofereix nombrosos itineraris per fer a peu, amb bicicleta, canoa o cavall. Disposa de nombroses d’interès natural com ara l’Encanyissada, la Tancada, els Ullals de Baltasar, la punta de la Banya, l’illa de Buda, el Migjorn, la Desembocadura, la punta del Fangar, la Bassa de les Olles, la llacuna del Canal Vell i el Garxal. Es recomana portar binocles per gaudir de les aus i en època de calor millor dur repel·lent de mosquits.

parc natural del delta de l'ebre
.
Parc Natural Delta de l’Ebre
MÉS INFORMACIÓ

  • Centre d’Informació del parc  – Av. Catalunya, 46 Deltebre – Tel.: 977 48 21 81
  • Parc Natural del Delta (web)
  • Itineraris del parc (web)
  • Ebre.com (web)
  • com arribar-hi: Deltebre és un punt central des del qual atènyer els diversos sectors del Parc Natural: la badia i la punta del Fangar i la Bassa de les Olles, cap al nord (carreteres TV-3451 i TV-3401); Riumar i la desembocadura, cap a l’est (TV-3402); i la badia dels Alfacs, la punta de la Banya i Poblenou de Delta, cap al sud (TV-3404).

La fauna del Delta de l’Ebre

La confluència del medi marí i del continental afavoreix una elevada diversitat d’espècies de peixos, unes cinquanta. Quant als ocells, han estat citades més de 400 espècies i aplega algunes de les colònies de cria d’ocells marins més importants de la Mediterrània. La flora presenta 764 espècies.

Municipis del Parc

  • Baix Ebre: l’Ampolla, Deltebre
  • Monsià: Amposta, La Ràpita i Sant Jaume d’Enveja.

 

*foto de la portada treta del facebook del Parc.

Activitats i excursions per gaudir dels espais naturals, de la biodiversitat de la fauna i flora.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *