Què fem?

L’arrossar interactiu del Delta de l’Ebre

  1. Home
  2. »
  3. L’arrossar interactiu del Delta de l’Ebre
arrossar interactiu del Delta de l'Ebre
arrossar interactiu del Delta de l'Ebre
adreça:
carrer de Sant Ferran, s/n - Sant Jaume d'Enveja Montsià (el)
coordenades: 40.7108465 / 0.7250963

 

 

 

 

L'arrossar interactiu del Delta de l'Ebre a Sant Jaume d'Enveja us permet descobrir la sensació de trepitjar un camp d'arròs. L'activitat resulta una experiència força singular i atractiva tant pels adults com especialment per als nens. L'arrossar té unes dimensions reduïdes però suficients per fer-vos una idea com és estar-hi a dins. Podeu visitar-lo de manera gratuïta durant tot l'any, fer-ho us permet seguir el cicle vital d'un camp d'arròs. En aquest camp és on es fan les festes populars de la Plantada i la Sega de l'arròs.

 

 

L'arrossar interactiu del Delta de l'Ebre

arrossar interactiu del Delta de l'Ebre

Si visiteu el Delta de l’Ebre segur que heu pensat en quina sensació es té trepitjar i passejar pel mig d'un camp d'arròs, sobretot quan està negat d'aigua. Sentir el fang suau entre els dits dels peus, mantenir l’equilibri mentre es camina per l’aigua envoltat per les espigues verdes d’aquest cereal tan apreciat a la cuina deltaica.

Des de Sant Jaume d'Enveja van preparar un tros de terreny per fer-ho possible i que els visitants gaudissin de l'experiència. En un indret a prop del poble es va habilitar un arrossar de dimensions reduïdes en el qual s’hi pot entrar a través d’una pasarel·la de fusta. Un petit centre interpretatiu del cicle de l'arròs on es pot contemplar els canvis de color i aspecte que té l’arròs durant tot el seu cicle, de la plantada a la sega. Uns plafons informatius us permetran descobrir com funciona el cicle d'aquest apreciat cereal.

Precisament en aquest arrossar és on té lloc la Festa de la Plantada, quan els plantadors venen amb les garbes i a mà de forma molt laboriosa les van plantant dins del fang. Uns mesos més tard, tindrà lloc la Festa de la Sega.

 

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Baix Ebre

+ Parc Natural Delta de l'Ebre

+ activitats familiars

 

INSTAGRAM