Com fer un joc de parxís taulells i fitxes
| | |

Com fer un joc de parxís amb materials diferents

Com fer un joc de parxís amb materials diferents

Ens agraden les manualitats, sobretot aquelles que serveixen per després jugar. Avui us mostrem com personalitzar un dels jocs de taula més clàssics. Com fer un joc de parxís amb materials diferents, roba, pedres, taps de plàstic… Podeu pintar o dibuixar un taulell escenificant un tema concret o simplement fent el camí de colors. Per les fitxes podeu utilitzar monedes, figuretes de fusta -tipus nins- , taps de plàstic o suro i tematitzar-los segons els gustos. Així un mateix joc pot esdevenir un taulell de nans, fruites, animals… o simplement colors.

El parxís de la portada està fet sobre una base de roba on s’hi ha pintat el circuit. La corda fa que es plegui, convertint-lo en un parxís de viatge. Un parxís on cada color correspon a element de la natura: una fulla, l’aglà, el bolet i la poma. L’hem trobat aquí (trobareu les instruccions per fer-lo).

Com fer un joc de parxís amb materials diferents. Models per fer-lo

Com fer un joc de parxís amb materials diferents

Amb les peces hama també podeu fer un taulell amb les corresponents fitxes.

Com fer un joc de parxís amb materials diferents

Un altre taulell de roba amb el circuit pintat amb petits cercles blancs. El segon model que ens agrada especialment, un parxís de pedres. La foto no és de massa qualitat però podreu veure que s’han substituït els quatre colors per marietes, abelles, cuques i mussols dibuixats en pedres. Encara que cada animal predomina un color.

Com fer un joc de parxís amb materials diferents

Ja us vàrem mostrar diferents jocs de taula amb taps reciclats. Us tornem a portar aquest original parxís amb taps i pots de iogurt.

Com fer un joc de parxís amb materials diferents

Seguint el mateix esquema de fer un taulell de parxís. Us portem aquestes fotos perquè les adapteu a un taulell dibuixat amb gomets, per exemple. El taulell pot ser un full de paper, cartolina, una peça de cartró o una fullola. Depenent de la mida del gomet podeu utilitzar monedes pintades, figuretes de plastilina o fang, nins de fusta…

Com fer un joc de parxís amb materials diferents

Al pati, al parc, al balcó… o en un espai a l’aire lliure podeu dibuixar una taulell de parxís a terra amb guixos de colors. Per fer les fitxes s’han fet servir ampolles de plàstic i per donar-lis el color corresponent s’han omplert de paper de seda de colors. A la foto de la dreta us hem deixat una versió imprimible (amb colors o sense) per si ja voleu tenir la plantilla feta.

Com fer un joc de parxís amb materials diferents

Finalment us deixem aquest model de parxís de Nadal. Les figures estan fetes a mà: ninot de neu, caramel, avet i Pare Noel. La base es pot dibuixar sobre una fullola, com en l’exemple. Aquest és de temàtica nadalenca però depenent dels gustos de cada nens es pot fer el parxís amb el tema que més agradi: personatges de còmic, animals, la granja, caramels…

*les fotos les hem trobat a Pinterest

 

Bona feina !!!

Fem i juguem !!!

+ Fem i juguem per fer amb nens

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat