Activitats estiu

Què fem?

Estany de Montcortès

  1. Home
  2. »
  3. Estany de Montcortès
fotos de: rutas con los peques
adreça:
Baix Pallars Pallars Sobirà (el)
coordenades: 42.3300396 / 0.9992104

 

 

L'Estany de Montcortès està inclòs dins el Pla d'espais d'interès natural (PEIN) de Catalunya pels valors naturals que conserva. Aquest estany, d'origen càrstic, és una de les escasses mostres de zona lacustre que existeix al Prepirineu. Es tracta d'un bonic estany d'alta muntanya ideal per fer una passejada pel seu voltant L'itinerari per donar la volta a l'estany és fàcil i familiar i es pot fer en menys d'una hora. Us podeu banyar, però com sempre cal ser prudent i no fer-ho en les zones prohibides. Si teniu sort podeu veure diferents aus que paren a descansar i beure aigua.

Estany de Montcortès

Estany de Montcortès

Itinerari al voltant de l'estany

  • Distància: 1,68 Km
  • Temps: 30 minuts

A mig camí entre el Pirineu i el Prepirineu, enmig de muntanyes salvatges i profunds barrancs, més d’una vintena de pobles formen el gran municipi del Baix Pallars. Es troba situat a 1.065 m. d’altitud, té una sola cubeta i una fondària màxima de 30m., l’entrada d’aigua es subterrània, ja que no hi ha cap riu que l’alimenti (aquest fet li dóna un caire misteriós que ha estat la causa de nombroses llegendes).

el bany

Estany de Montcortès

El bany a l'Estany no està prohibit però cal respectar les zones d'entrada i sobretot ser prudent. Queda totalment prohibit banyar-se a la plataforma on hi ha ubicada la bomba d’abastament de l’aigua, que està degudament senyalitzada i vallada. A l’estany no es pot navegar ni a rem ni a motor.

La fauna de la zona

Estany de Montcortès

  • A l’estany de Montcortès podem trobar espècies d’ocells característiques de les zones humides, que viuen en el canyissar que l’envolta, com ara el cabusset, la fotja i el balquer. A més el Pla de Corts és la zona del Pallars Sobirà amb major nombre i varietat d’aus, sobretot rapinyaires: el milà reial, l’aligot, l’aufrany, el voltor i el trencalòs.
  • També s’hi poden trobar altres animals típics del Pre-pirineu com són: l’esquirol, el senglar, la llebre, la perdiu, la guatlla....
  • Pel que fa a animals aquàtics, a més, dels ànecs hi ha truites, carpes, una mena de crancs autòctons i granotes.

 

Altres llocs d'interès

excursions pel Pallars Sobirà amb nens

 

 

 

 

etiquetes: