baner tram baix

Què fem?

Museu de la Sal a Gerri de la Sal

 1. Home
 2. »
 3. Museu de la Sal a Gerri de la Sal
adreça: Pl. Àngel Esteve, s/n
adreça:
Gerri De La Sal, Pallars Sobirà (el)
obert: veure pdf amb els horaris
telèfon: 973 662 040 - 669 180 448
correu electrònic: turisme@baixpallars.ddl.net

Museu de la Sal a Gerri de la Sal

 

 

 

El Museu de Sal de  Gerri de la Sal es troba situat a l'antic magatzem de la sal, en un edifici del segle XV. Mentre que les salines es troben a l'altre costat de la Noguera Pallaresa. La visita es pot complementar visitant l'imponent monestir de Santa Maria.

 

Museu de la Sal a Gerri de la Sal. El museu

L'edifici del Museu consta d'una planta més o menys quadrada de 650 m2.

 • Planta baixa: s'utilitzava com a sala d'emmagatzematge de la sal. Aquí també tenien instal·lat els molins amb els quals molien la sal per a la seva venda
 • Primera planta: aquí es on es pesava i es tirava la sal per al seu emmagatzematge. També disposava de sales d'assecatge.
 • Segona planta: hi havia l'escola dels nens, la de les nenes i un petit teatre. Per tant, l'edifici a banda del tenir un ús industrial també tenia un ús social i cultural.

Actualment el Museu ocupa dues de les tres plantes, tot i que de moment tan sols es pot visitar la planta baixa.

Veure horaris 2018

Què hi trobareu al Museu de la Sal?

El Museu consta de tres parts dividides en quatre naus. Descobrireu com és que es pot fer sal si estem tant lluny del mar.

Museu de la Sal a Gerri de la Sal

Les naus

 • En les dues primeres naus podreu veure la feina que es feia al magatzem: el tiratge, el pesatge, els tipus de sal que feien i com es distribuïa.
 • A la tercera nau, a través de quatre audiovisuals i quatre maquetes descobriràs la feina que es feia al salí: des de que l'aigua surt del brollador, i que s'havia de fer perquè aquesta aigua es transformés en sal a banda de saber com treballaven la sal a Gerri i també on es guardava la sal en época de producció, finalment,
 • Quarta nau: hi ha un audiovisual de 5 minuts on s'explica des de quan es fa sal a Gerri i el perquè es va haver d'abandonar. Una part de memòria oral, on els antics saliners ens expliquen en primera persona com treballaven la sal i els records que els queda d'aquella època.

El Museu disposa d'una agrobotiga amb productes de la comarca com ara: la ratafia de Gerri, la sal del Roser, galetes de la Noguera Pallaresa... entre molts altres productes.

 

Què veure al Baix Pallars

Museu de la Sal a Gerri de la Sal

Està situat al altra costat de la Noguera Pallaresa, només us cal passar pel pont i seguir els senders senyalitzats.

 • El monestir de Santa Maria d'estil romànic i datat al segle XII. Està situat al altra costat de la Noguera Pallaresa.
 • Les salines de Gerri de la Sal, documentades del segle IX. S'han restaurat la zona i els diferents punts de les salines, Es pot visitar la font d'aigua salada, la caseta dels antics treballadors on trobareu les eines que feien servir.

 

Àrea de pícnic Font de la Figureta

Museu de la Sal a Gerri de la Sal

Si veniu de La Pobla i aneu cap a Gerri de la Sal us trobareu aquesta bonica i agradable zona de pícnic. Al blog Som de pícnic en teniu tota la informació.

 

Altres llocs d'interès

 

 

etiquetes: