baner tram baix

Què fem?

Museu de la Pesca de Palamós

 1. Home
 2. »
 3. Museu de la Pesca de Palamós
adreça:
Moll Pesquer, s/n, Palamós, Baix Empordà (el)
Club Súper3: Sí, porteu el carnet !
telèfon: 972 600 424
correu electrònic: museudelapesca@palamos.cat

Museu de la pesca de Palamos

 

 

 

El Museu de la Pesca de Palamós és l'únic d'aquestes característiques en tota la Mediterrània. Hi descobrireu el passat, el present i el futur de la pesca a través de l'exposició permanent. Es complementa amb a tot un seguit d'activitats i tallers vinculades al món de la pesca i el mariner. El projecte cultural del Museu està situat al mateix Port de Palamós. A l'edifici el Tinglado hi ha l'exposició permanent i a tocar l'espai de les Barques del Peix i el Documare. A la Llotja s'hi ha instal·lat l'Espai del Peix (aula gastronòmica). El Museu i tot el que l'envolta està molt preparat per a la visita dels nens, tant de les escoles com de les visites en família. Consulteu l'agenda d'activitats abans d'anar-hi per poder-lo gaudir millor.

 

 

Museu de la pesca de Palamós

Museu de la pesca de Palamos

exposició temporal de nusos mariners

 • Exposició permanent. L'exposició pretén mostrar els orígens d'un món actiu i viu, com es pot comprovar en el moll pesquer del port de Palamós.
 • Exposicions temporals: exposicions temporals que han tractat diferents aspectes del món marítim i pesquer del territori. Fins els 4 de novembre 2018 hi ha l'exposició del pirata Barba-rossa.
 • Les Barques del Peix. Extensió flotant del Museu de la Pesca. Un atractiu afegit per als nens. Podreu pujar a bord d'una nau per descobrir un repte per als sentits. Comprovar la inestabilitat d'un vaixell, l'olor d'una sala de màquines, la impressió d'un espai petit i angoixant, la percepció del fons del mar...
 • Capella del Carme, Espai d’Art i Patrimoni. És un equipament cultural doble. Pot funcionar com a espai de presentació i interpretació del patrimoni local de Palamós. També és l'Espai d’Art Ezequiel Torroella.
 • Espai del peix, situat a l'edifici de la Llotja.
 • Les col·leccions. el Museu disposa de diferents col·leccions, tant d'objectes com de patrimoni surant.
 • Recerca científica i generació de coneixement.

 

L'Espai del Peix  del Museu de la pesca

Museu de la pesca de Palamos

L'Espai del Peix està situat a l'edifici de la Llotja. Situat sobre la subhasta del peix i al costat de les oficines de la Confraria de Pescadors de Palamós. És el Centre d'interpretació, taller de cuina i aula gastronòmica del peix de Palamós.

 • La subhasta: Promou el respecte i la implicació del visitant cap a l'ofici de pescador i la gent que hi treballa. Gràcies a un gran de mirador sobre la subhasta podreu veure com es fa la subhasta del peix. Amb un muntatge audiovisual i d'uns plafons explicatius podreu descobrir com és el món de la pesca i el procés de comercialització dels productes pesquers.
 • Aula i taller del peix i la cuina marinera. Aula de formació i aprenentatge per a descobrir la qualitat, la diversitat i el potencial de la cuina marinera. Elaborada amb peix desembarcat al port de Palamós.
 • Espai gastronòmic de la cuina del peix. Per aprendre els valors culinaris, gastronòmics, nutritius i sensorials dels productes pesquers. Un espai on fins i tot les taules parlen.

 

Activitats i Tallers

Museu de la pesca de Palamos

 • Agenda: consulteu aquí l'agenda d'activitats i visites guiades que tenen programades.
 • Educació: El Museu ha dissenyat un programa d'activitats pedagògiques de descoberta i reivindicació de les tradicions pesqueres. Coneixereu els sabers i de les habilitats dels pescadors, de la riquesa patrimonial de la mar i de la seva cuina.

Gratuït amb el carnet de súper3 - Taller cuina de peix: gratuït amb el carnet de súper (màxim 3 súpers per adult)

 

Altres llocs d'interès

 

 

etiquetes: