Activitats estiu

Què fem?

Centre d’Interpretació de l’or del Segre

  1. Home
  2. »
  3. Centre d’Interpretació de l’or del Segre
Centre d'interpretació de l'or a Balaguer
Centre d'interpretació de l'or a Balaguer
Centre d'interpretació de l'or a Balaguer
Centre d'interpretació de l'or a Balaguer
Centre d'interpretació de l'or a BalaguerCentre d'interpretació de l'or a BalaguerCentre d'interpretació de l'or a BalaguerCentre d'interpretació de l'or a Balaguer
adreça:
Av. Comte Jaume d'Urgell, 12, Balaguer Noguera (la)

 

 

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre de Balaguer és un espai ubicat a l’edifici annex al molí de l’Esquerrà, un antic molí fariner que va ser reformat al segle XIX. Dins de l'equipament hi descobrireu el recorregut per la història de l’explotació de l’or al riu Segre i també podreu viure l'experiència dels autèntics buscadors d’or amb un taller de recerca d'or a l'espai dels safareigs. De cara al bon temps es pot fer la reerca d'on directament al riu Segre, tota una experiència en família o grups. Es tracta d'una activitat pensada per fer amb els nens.

 

Centre d'Interpretació de l'or del Segre

Centre d'interpretació de l'or a Balaguer

L’exposició proposa un recorregut històric per l’explotació de l’or al Segre, un riu aurífer que, durant tot el seu trajecte, diposita a les arenes i graves unes petites partícules d’or producte de l’erosió de les muntanyes dels Pirineus.

A la recerca d'or dins el Centre d'Interpretació

Centre d'interpretació de l'or a Balaguer

  • sala del safareig, els visitants podran fer una recerca d'or a la sala dels safareig que està distribuïda en dos nivells: el primer destinat al més petits on hi trobaran un mural il·lustrat amb llegendes i històries inspirades en la recerca i el valor de l’or. Podran posar en pràctiques les seves habilitats en la recerca d'or en un dels safareig.
  • col·lecció d'àbacs, fets amb diferents materials i d'èpoques diferents. Es pot fer un taller de recerca d'or amb àbac i arena aurífera del Segre.
  • dossiers, al costat dels safareigs el visitant pot consultar uns dossiers  sobre la història i la tècnica de la recerca d’or al Segre i a diferents zones auríferes d'altres continents del món.

*Disposen de bossetes de 100 grams d'arena i 25 mg d'or per poder fer el taller. La compra de la bosseta inclou la visita guiada per l'espai expositiva.

 

A la recerca d'or al riu Segre

Centre d'interpretació de l'or a Balaguer

Si voleu conèixer com era fer la recerca d'or dins les aigües del Segre us podeu apuntar, amb cita prèvia, a la visita guiada que s'organitza des del Centre d'Interpretació. Les visites i la recerca d'or al Segre es fan tots els primers dissabtes de mes.

La visita inclou:

  • Visita guiada al Museu de la Noguera, passeig històric a la ciutat de Balaguer i al Centre d'interpretació de l'or del Segre
  • Taller pràctic per aprendre a separar les palletes d'or de l'arena al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre. Cessió de l'equipament necessari per a la recerca d'or al riu

 

Centre d'interpretació de l'or a Balaguer

*Consulteu els preus de les entrades i de la visita guiada a la seva web.

 

 

 Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes per la Noguera

+ Centres d'Interpretació

INSTAGRAM