Què fem?

Monestir de Pedralbes

  1. Home
  2. »
  3. Monestir de Pedralbes
Monestir de Pedralbes
Monestir de Pedralbes
adreça:
Baixada del monestir, 9 - Barcelona Barcelonès (el)
preu activitat: Entrada general 5€. Entrada reduïda 3.5€. Gratuïtats aplicables.
telèfon: +34 93 256 34 34

 

 

 

 

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes és un dels millors exemples del gòtic català. Va ser fundat l’any 1327 per una reina, Elisenda de Montcada, la darrera muller de Jaume II el Just, per a una comunitat de dones que seguien la Regla de les clarisses, germanes espirituals dels franciscans. Consulteu les activitats i exposicions que hi ha programades, n'hi ha adreçades a un públic familiar.

 

 

Monestir de Pedralbes

Monestir de Pedralbes

El monestir s’ha mantingut, des de la seva fundació fins al present, de forma pràcticament inalterada, tant en la seva configuració arquitectònica com en els béns mobles que la comunitat ha anat atresorant al llarg dels segles. La capella de Sant Miquel, amb pintures murals gòtiques del segle XIV; l’hort medieval del monestir, amb espècies autòctones precolombines; o el claustre del cenobi, considerat un dels més grans del món, són algunes de les sorpreses que us esperen.

Monestir de Pedralbes

Monestir de Pedralbes

Activitats: Visites guiades dissabtes i diumenges, tallers, concerts, conferències i activitats per a famílies

Les exposicions del Monestir de Pedralbes

 

Activitat familiar Tempus mundi

Monestir de Pedralbes

Nom de l’activitat familiar: Tempus mundi, l’experiència del temps en un monestir medieval

  • Data: diumenges 28 maig  i 11 juny 2023
  • Horaris: de les 11h a 12.30h
  • Preus: 3€
  • Edat: Per a famílies amb infants a partir de 6 anys

Descripció: La vivència del temps entesa en els termes de productivitat i hiperacceleració actuals no sempre ha estat així. A l’edat mitjana el ritme del temps estava dictat pels cicles de la naturalesa, el moviment dels astres i les festivitats religioses. El temps s’experimentava en relació amb l’entorn, de manera tan tangible que pràcticament podia ser contemplat.  Dins del monestir, un lloc recollit i silenciós, les germanes experimentaven un entorn que propiciava la contemplació i la meditació. Aquesta visita dinamitzada per a públic familiar pretén alentir el rellotge del temps i viure l’entorn físic del monestir i la seva funció com espai per a la reflexió i la meditació.

Observacions: Per a famílies amb infants a partir de 6 anys

 

Horaris de visites

Monestir de Pedralbes

  • De l’1 d’abril al 30 de setembre: de dimarts a divendres de 10 a 17h, dissabtes de 10 a 19h i diumenges de 10 a 20h (els diumenges a partir de les 15h entrada gratuïta). Festius d’obertura de 10 a 14h.
  • De l’1 d’octubre al 31 de març: de 18h a 21h. de dimarts a divendres de 10 a 14h, dissabtes i diumenges de 10 a 17h. Festius d’obertura de 10 a 14h.
  • Hora màgica: Tots els dimarts i divendres entre el 6 de juny i el 15 de setembre de 18h a 21h (amb l'excepció del dimarts 15 d'agost). Accés gratuït al claustre.

monestir pedralbes hora magica

 

 

+ Barcelona amb nens

+activitats amb nens

 

INSTAGRAM