Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Mollera d’Escalarre – itinerari adaptat

 1. Home
 2. »
 3. Mollera d’Escalarre – itinerari adaptat
adreça:
La Guingueta d'Àneu Pallars Sobirà (el)
coordenades: 42.593959 / 1.131650

 

 

Aquest és el segon tram de l'itinerari que recorre part de l'Espai natural de la Mollera d'Escarre i l'embassament de la Torrassa. Es tracta d'una ruta planera i fàcil on s'ha condicionat el terreny per fer-la accessible. Es pot fer amb cotxet i en cadira de rodes. S’han construït passeres i ponts i, en determinats trams, s'han col·locat taulons de fusta als marges per contenir el terreny i evitar l'erosió del camí. Ideal per anar-hi en família amb nens petits. Bona part discorre sota l'arbrat, aspecte a ten ir en compte a l'estiu. S'hi pot fer observació de la vegetació i de la seva fauna, peixos, ocells i mamífers, on la llúdriga és protagonista.

 

 

Mollera d’Escalarre. dades i mapa.

Mollera d’Escalarre - itinerari adaptat mapa

itinerari elaborat des del wikiloc del Palau Robert

 

Mollera d’Escalarre. Itinerari.

cami Mollera d’Escalarre - itinerari adaptat

Mollera d’Escalarre - itinerari adaptat

Aquesta segona part de l'itinerari comença des de la Guingueta d’Àneu, uns 3,8 km abans d’Esterri d’Àneu venint de Sort per la carretera C-13. Abans de passar el pont hi ha els plafons informatius de l’itinerari adaptat i de l’espai natural de la Mollera d’Escalarre. Des de l'aparcament cal creuar el pont per començar la ruta.

aguait Mollera d’Escalarre - itinerari adaptat

Mollera d’Escalarre - itinerari adaptat cua mollera

 • 0,00 km (938 m). Camí de Dorve i Berròs, extrem oest del pont de Poldo. Es passa la zona d’aguaits de la Llobatera, el camí s’acosta a la carretera i arriba a l’aguait del Pla.
 • 0,73 km (938 m). Aguait del Pla sobre la Mollera d’Escalarre. Aquí trobareu plafons gràfics informatius sobre la fauna observable. Cal tornar al punt d'inici i ara es continua recta cap el sud fins passar el pont de Badia.

Mollera d’Escalarre - itinerari adaptat embassament torrassa

embassament de la Torrassa

 • 2,00 km (938 m). Pont de Badia, límit entre els espais fluvials de la mollera d’Escalarre i de l’embassament de la Torrassa. Es creua i se surt al camí asfaltat de Dorve i Berròs.
 • 3,05 km (937 m). Àrea d’esbarjo de Badia i final de tram. Es torna enrere però, en arribar al pont de Badia (4 km), se segueix el camí asfaltat, recte cap al nord. Aquí cal superar una curta però significativa rampa del 12,5% d'uns 80m.
 • 4,50 km (938 m). Extrem est del pont de Poldo, que es deixa a mà esquerra (O). Se segueix el camí d’Escalarre cap amunt i, al cap de molt poc, es passa pel costat d’una àrea d’esbarjo.
 • 4,97 km (938 m). Torre d’aguait de la Mollera d’Escalarre. Se segueix cap al nord.
 • 5,16 km (938 m). Àrea d’esbarjo de la Mollera d’Escalarre. Aquí s’acaba el recorregut adaptat; es gira al sud i es retorna al punt d’inici, aquesta vegada fent servir el pont de Poldo.
 • 5,89 km (938 m). Extrem oest del pont de Poldo en el camí de la Guingueta a Dorve i Berròs. Final de l’itinerari.

 

Altres llocs d'interès

activitats i rutes pel Pallars Sobirà

+ rutes Alt Pirineu i Aran