baner tram baix

Què fem?

El bosquet de Moixent

  1. Home
  2. »
  3. El bosquet de Moixent
bosquet de moixent 02
bosquet de moixent 03
bosquet de moixent 02bosquet de moixent 03
adreça:
Moixent La Costera

 

 

El Bosquet de Moixent està situat a pocs quilòmetres del municipi en un paratge d'interès natural. Moixent ha estat històricament terra de secà amb dificultat d’introduir el regadiu als altiplans i serres que conformen la major part del seu terme. L’embassament històric es troba al centre d’una depressió tancada, entre les muntanyes del Picaio, serra de la Talaia, Corvatelles i la Balarma.

 

El bosquet de Moixent

l'embassament de Moixent

El bosquet de Moixent

Es tracta d'un pantà amb un bell paratge al voltant que va ser construït en el segle XVIII per l'administrador del Marqués de la Romana. La presa era sinònim de fortalesa, ja que destacava pels contraforts del mur exterior. L'objectiu d'esta edificació era subministrar un sistema de regadiu a les nombroses hortes que posseïa i subministrar aigua a la població de Moixent.

El bosquet de Moixent

El Bosquet és un paratge natural d’excepcional interès de més de quatre hectàrees. La pressa de l'embassament històric, de maçoneria hidràulica, va ser declarada Bé d’interès Cultural (BIC) per la Conselleria de Cultura l’any 2005. Té la categoria de monument, per ser un conjunt d’altíssim interès hidrològic i per la seva gran importància, al ser una de les poques obres d'aquest tipus del País Valencià.

 

Com arribar-hi

El bosquet de Moixent

S'hi accedeix des de Moixent a través de la carretera local (CV-651) en direcció a Ontinyent a uns 3 quilòmetres, travessant la serra. Pots visitar-lo durant tot l'any, però et recomanem que ho faces a la primavera; el paisatge es troba en la seva màxima esplendor.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM