Què fem?

Estany de Puigcerdà i Parc Schierbeck

 1. Home
 2. »
 3. Estany de Puigcerdà i Parc Schierbeck
web:
adreça:
Puigcerdà Cerdanya

logo totnens 64x64

 

 

 

 

L'Estany de Puigcerdà és un estany artificial situat a la part nord-oest de la vila. Actualment punt turístic per excel·lència i lloc de passeig per a turistes i vilatans. Es pot fer un tomb resseguint tot l'estany a través de camins ben condicionats i envoltats de vegetació. Durant els mesos de juliol i agost es pot navegar amb les barques. El Parc Schierbeck Puigcerdà és un parc situat al sector nord-est de l'estany.

 

Estany de Puigcerdà

Estany de Puigcerdà

 

Passejant pels voltants de l'estany de Puigcerdà

Donar la volta a l'estany tot fent un passeig, contemplar els parterres, la vegetació i els animals que hi viuen o hi passen. Durant l'itinerari us trobareu diferents panells informatius de flora i fauna amb fotos de les aus o peixos que podeu veure.

 

 • Disposa de zona infantil amb gronxadors.
 • Aparells de gimnàstica.
 • Quiosc central,  construït el 1885 per Bartomeu Puig, damunt l'illa artificial
 • Barques recreatives (juliol i agost)
 • Illes, refugi de la fauna avícola de l'estany.
 • Camins de passeig
 • Fonts
 • Bancs per seure
 • Molta vegetació

L'entorn de l'estany es fa especial i llueix encants diferents segons l'estació de l'any. A l'hivern el podeu trobar nevat i l'estany ben glaçat.

 

Una mica d'història de l'Estany de Puigcerdà

Estany de Puigcerdà

El primer document conservat que en parla data del 2 de desembre de 1260, quan el paborde de Sant Miquel de Cuixà (monestir propietari del pla de Rigolisa durant segles) cedí un terreny que es trobava al seu costat. Alimentat per la sèquia, ha estat el gran subministrador d’aigua destinada a usos domèstics com són el regadiu, la neteja de recs i clavegueres i per fer front als incendis, tasques algunes de les quals avui dia encara acompleix

Estany de Puigcerdà

Estany de Puigcerdà

A partir de les darreries del s. XIX es va dur a terme un nou tipus d’explotació: la recreativa, lligada a l’incipient turisme estival. Cal esmentar que el primer partit d’hoquei sobre gel fet a Puigcerdà tingué lloc damunt l’estany l’any 1956.

La seva actual fesomia és el resultat d’una reforma iniciada el 1991 i finalitzada a finals de la dècada. Amb aquesta reforma, el seu perímetre passà de ser un hexàgon irregular a tenir unes formes sinuoses; a més, se’n retirà la barana d’obra, es desplaçà l’illa del centre, es canvià la il·luminació i s’integraren nous elements arquitectònics, vegetals i de senyalització.

(informació Puigcerdà Turisme)

Parc Schierbeck de Puigcerdà

Estany de Puigcerdà i Parc Schierbeck

El parc Schierbeck és un parc situat al sector nord-est de l'estany de Puigcerdà i que porta el nom de German Schierbeck que va ser Cònsol General de Dinamarca a Barcelona. Fou inaugurat l'any 1925. Ens van anar feu diferents remodelacions l'any 1932, com els colomers, els quioscs i bars, botigues de records i la zona de gronxadors i parc infantil. Amb la darrera remodelació de l'estany i del parc, duta a terme l'any 1991-1992, destaca la important replantació d'arbres feta per minimitzar els danys soferts durant les ventades de l'any 1984.

 

 

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Cerdanya

+ rutes a llacs i estanys petits 

+ activitats familiars

INSTAGRAM