baner tram baix

Què fem?

Camí de l’aigua de Bolvir

  1. Home
  2. »
  3. Camí de l’aigua de Bolvir
adreça:
ermita del Remei - Bovir Cerdanya
coordenades: 42.4212769 / 1.8866316 (ermita del Remei)

 

 

 

El camí de l’aigua de Bolvir és un itinerari circular, que segueix la ruta 19, que envolta el nord del municipi, i que transcorre paral·lel a la sèquia de Bolvir. El recorregut comença a l'encreuament de la sèquia de la solana de Ger amb el camí de Guils. Teniu una variant més curta a la meitat del camí que torna al punt inicial. Excursió familiar i entretinguda per fer amb nens.

 

Camí de l’aigua de Bolvir. Itinerari

L'excursió segueix l'itinerari de la ruta número 19, que va paral•lel a a la sèquia de Ger, que capta la seva aigua al riu Querol, i va fins a Ger, passant per Bolvir.  En aquest cas des de mama, què fem demà? han iniciat la ruta des de l'ermita del Remei i han fet el recorregut curt, pel camí de Niula. Si voleu teniu l'opció d'allargar l'itinerari fins la Ferratgeta.

Camí de l’aigua de Bolvir

Camí de l’aigua de Bolvir

diferents trams del Camí de l'aigua a tocar del torrent i el canal

ruta 19 - itinerari curt

  • Un cop deixeu el cotxe a l'ermita del remei haureu de seguir un tram per carretera fins trobar el sender direcció a la sèquia, a mà esquerre. La zona es coneguda com Els Llosers, una antiga pedrera. Ara haureu de creuar el canal per un petit pont i seguir el camí.
  • Continueu fins trobar el pont dels Llosers, un petit aqüeducte que ajuda a salvar el desnivell i fer passar l'aigua d'un costat a l'altre. Baixareu fins el torrent per creuar-lo per un petit pont de fusta.
  • El camí s'enfila una mica i permet gaudir de bones vistes sobre Bolvir. Anireu rodejant la muntanya fins arribar al Torrent dels Agustins.
  • Arribareu al torrent fins al canal de la Solana que haureu de seguir ja de tornada a Bolvir.

Camí de l’aigua de Bolvir

Parc de Niula amb petita zona de pícnic a Bolvir.

 

+ activitats i rutes per la Cerdanya

+camins i parcs fluvials

 

 

INSTAGRAM