Pantà de Vallvidrera

 1. Home
 2. »
 3. Pantà de Vallvidrera
web:
adreça:
Baixador de Vallvidrera - Barcelona Barcelonès (el)

logo totnens 64x64

 

 

 

El Parc Natural de Collserola  disposa de diferents rutes i camins per fer (mireu el fulletó del parc). En aquesta ocasió la ruta ens porta fins el Pantà de Vallvidrera. Una ruta circular fàcil i agradable us permet donar la volta al pantà. A la part de la resclosa hi ha la caseta del guarda, centre d'interpretació del pantà. Des de l'estació si aneu a l'altre costat de les vies arribareu al Centre d'Interpretació del Parc que us informaran d'activitats o us indicaran les millors rutes. A l'entrada del parc hi ha una zona de pícnic, just al costat de la casa rosa, l'antiga caseta de guarda del parc.

 

*hem marcat la ruta apte per a cotxet ja que només teniu un petit tram, el de les escales que pugen al final del passeig dels plataners fins a dalt la resclosa.

 

Pantà de Vallvidrera. Dades i mapa

 • Distància: 2,2 km aproximadament
 • Temps: 1h
 • Tipus ruta: circular
 • Inici: parada del Baixador de Vallvidrera línia dels FFCC del Vallès (també es pot arribar en cotxe fins el Baixador).

Itineraris del Parc de Collserola que surten del Baixador de Vallvidrera

Itineraris del Parc de Collserola que surten del Baixador de Vallvidrera

Sortides en família: Parc de Collserola - Pantà de Vallvidrera

6- Caseta del guarda on hi ha l'exposició permanent sobre la història i l'entorn del pantà. (veure pdf del fulletó del parc)

 

Pantà de Vallvidrera. Itinerari

Parc Natural de Collserola

Pantà de Vallvidrera a gener 2023

 • L'excursió comença des de la mateixa parada del Baixador de Vallvidrera. Un cop s'ha sortit de l'estació cal creuar la carretera i seguir les indicacions dels pals informatius.

Mina Grott - Pantà de Vallvidrera

 • Continuar caminant i passat el parc infantil a la dreta teniu el carrer que passa per la Mina Grott, l'antic túnel, queda a l'esquerre del passeig dels plataners.

Pantà de Vallvidrera

Primera foto des del petit pont de fusta del passeig dels plataners, les escales pugen fins el pantà. A la segona foto teniu una visió del passeig fins la cabana del guarda i la zona de pícnic tot creuant el petit pont de fusta.

Pantà de Vallvidrera

Resclosa del pantà i les escales que pugen fins l'entrada de l'Espai d'interpretació de la cabana de guarda.

 • Un cop creueu el pont arribeu a la zona de pícnic, on es troba l'antiga casa del guarda pintada de color rosa que un cop restaurada, serveix com a Espai d'interpretació del Pantà. A la dreta de la cabana hi ha una escala de fusta que puja fins la resclosa del pantà.

Pantà de Vallvidrera

La passera és un dels trets característics del pantà, ara ben lliure d'aigua té un aspecte diferent.

Pantà de Vallvidrera

 • Al pantà hi podeu trobar ànecs, tortugues i algunes aus que paren a beure. Nosaltres hi varem anar al gener del 2023 i el pantà estava gairebé buit per la manca de pluges. Podeu vorejar el pantà tot seguint el camí per tornar novament a la resclosa.

L'excursió és curta i si voleu la podeu allargar tornant a l'estació dels FFCC i fent algun dels itinerari que teniu senyalitzats. Nosaltres en un sol dia varem fer l'itinerari verd, groc i vermell, en aquest ordre. També es poden fer el groc, vermell per acabar amb els verd del pantà.

zona de pícnic del Pantà de Vallvidrera

Pantà de Vallvidrera

Teniu una tranquil·la i zona de pícnic amb 7 taules i bancs de fusta, papereres i una font.

Pantà de Vallvidrera

A nosaltres ens ha vingut a veure un bonic pit-roig uns quants cops mentre esmorzaven i s'ha endut trossets de pa i alguna cosa més.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens pel Barcelonès

excursions per Collserola amb nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save