baner cavatast

Què fem?

La Bassa d’Oles i l’Avet dels xumets a la Val d’Aran

  1. Home
  2. »
  3. La Bassa d’Oles i l’Avet dels xumets a la Val d’Aran
adreça:
Gausac Val d'Aran
coordenades: 42.714890 / 0.773896

Logo Noanil

 

 

 

La sortida amb nens a la Val d'Aran que us proposem avui comença amb una curta però magnifica volta a la Bassa d'Oles. Un petit estany d'origen natural que es troba enclavat dins el frondós bosc Varicauba de pi roig. L'estany està situat a 1.597 m d'altitud té poca profunditat i ocupa poc més d'una hectàrea. La volta a l'estany de la Bassa d'Oles és fa en només uns 20 minuts. Resulta ideal per fer amb nens petits. Per acabar de passar el dia us podeu desplaçar fins l'àrea de pícnic Airau Naturau Plan Batalher, on trobareu el curiós Avet dels xumets. La Bassa d'Oles és una de les zones més visitades de la Val d'Aran, gràcies sobretot al seu fàcil accés.

 

Bassa d'Oles. Paisatge d'alta muntanya

L'accés a la Bassa d'Oles es pot fer còmodament amb vehicle des de Gausac, està molt ben indicat. Des de Gausac anar direcció al bosc de Varicauba per la pista asfaltada (uns 3Km.). Agafar el trencant cap a l'estany i continuar pujant uns 5 Km més fins arribar a dalt.

Encara que l'estany  té un origen natural posteriorment es va reconvertida en una petita presa. Un cop a dalt hi trobareu el Refugi dera Piusa. La seva fàcil accessibilitat fan que sigui molt concorregut, sobretot a l'estiu. L'encant del lloc fa que donar la volta sigui un agradable passeig. Si voleu allargar l'excursió podeu fer alguns dels camins PR, marques grogues i blanques, que surten des d'aquí. Una caminada que us permetrà descobrir la bellesa de l'entorn. S'hi pot anar durant tot l'any, però a la primavera fins a finals de tardor és el més recomanable.

Des de la Bassa d'Oles baixen diferents circuits BTT, verds i blaus, direcció a Plan Batalhèr i la seva àrea de pícnic.

 

L'àrea de pícnic Airau Naturau Plan Batalhèr

àrea de pícnic Airau Naturau Plan Batalhèr

veure fitxa Som de pícnic

Per dinar, berenar o sopar, depenen del que busqueu, podeu arribar-vos fins l'àrea de pícnic Airau Naturau Plan Batalher. Des de la Bassa d'Oles, amb cotxe, cal anar direcció Artiga de Lin. L'àrea està molt ben preparada amb barbacoes (sense graelles que haureu de portar). Disposa de 10 taules amb bancs de pedra que si fa fred millor és millor cobrir-los amb una manta per seure. S'hi accedeix per una porta i es pot deixar el cotxe a fora on hi ha una zona de pàrquing. Es tracte d'un espai obert i molt agradable situat a dins del magnífic bosc.

A la foto teniu una de les moltes taules de pícnic i als fons la zona de l'avet dels xumets.

 

L'avet dels xumets - Er auet des chuquetes

Dins l'àrea de pícnic de Airau Naturau Plan Batalher es troba, rodejat d'una tanca de fusta, Er auet des chuquetes. Tota la zona és molt popular a la zona com a lloc de lleure però també per la singularitat del seu Avet dels xumets. Com mana la tradició quan un nen vol deixar el xumet el pot portar a l'avet i penjar-lo. Una manera molt curiosa i tendre de desfer-se del xumet per dir al nens que ja s'està fent gran. Hi ha una bústia on es pot deixar la constància de la visita.

Pujada a Montcorbison

Montcorbison des de la Bassa d'Oles

El Montcorbison, un 100Cims 2.172 metres  amb un de desnivell considerable. La ruta comença des de la mateixa zona de la Basa d'Oles.

 

Altres llocs d'interès

La Val d'Aran amb nens

Alt Pirineu i Aran amb nens

INSTAGRAM

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save