Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Montcorbison des de la Bassa d’Oles

 1. Home
 2. »
 3. Montcorbison des de la Bassa d’Oles
adreça:
Gausac, Val d'Aran

 

 

 

El Montcorbison és una muntanya de 2.172 metres que es troba al municipi de Vielha e Mijaran, a la Vall d'Aran. Es tracte d'una ruta d'alta muntanya que parteix de la zona de la Bassa d'Oles i s'enfila fins el cim en un desnivell considerable. No és aconsellable fer-la amb nens molt petits o poc acostumats a caminar. El Montcorbison està en el llistat del 100 cims de la FEEC. La pujada al Montcorbison des de la Bassa d'Oles us permetrà gaudir no només de la caminada sinó també del paisatge d'alta muntanya i del bonic espai de la Bassa.

*Hem marcat la ruta com a ruta Xtrem per l'exigència de la pujada i el seu desnivell.

Montcorbison des de la Bassa d'Oles. Dades i mapa

 • Distància:  6 km.
 • Temps: 4 hores amb parades
 • Temps per a un adult 3 hores

Per arribar des de Vielha cal dirigir-se fins a Gausac, a 1 km i desviar-se a l'esquerre per entrar al Bosc de la Varicauba. Un nou desviament condueix al llarg d'uns 5 Km de pista forestal fins la Bassa d'Oles on cal deixar el cotxe.

 

Montcorbison des de la Bassa d'Oles. Itinerari

Montcorbison des de la Bassa d'Oles

Bassa d'Oles

Un cop a la Bassa d'Oles cal enfilar el camí, per pista forestal, que hi ha a l'esquerre del refugi. La pista és ample i està senyalitzada amb fites blanques i grogues del PR.
 • El camí entra dins el bosc de pi negre, fa diferents girs i surt a una esplanada on es troba una borda, refugi. Cal passar per l'esquerre de la borda i continuar pujant. En aquest cas es deixa la pista, per tallar la ruta, i es segueixen les fites.

Montcorbison des de la Bassa d'Oles

 • Seguir pujant fins trobar un sender que va cap a l'esquerre. Deixar les fites i seguir-lo.
 • El camí està ben marcat i va agafant de seguida alçada. Hi ha algun tram força dret però es pot fer tot xino-xano. S'aconsella anar portant un ritme pausat i seguit.
 • Després d'aquest tram de fort desnivell es tornen a trobar les fites blanques i grogues que condueixen fins el cim. Les fites són la senyalitzacions del quilòmetre vertical. Hi ha dues opcions per arribar al cim, seguir les fites, que pugen directes al cim o seguir el sender per un itinerari més suau. En aquesta ocasió i, sobretot si aneu amb nens, continuar per sender. Aquest rodeja el Montcorbison per la cara sud.
 • Rodejar el pendent i a l'esquerre es troba el sender que puja fins el cim. El sender també és força dret i guanya alçada amb facilitat.

Montcorbison des de la Bassa d'Oles

el cim de Montcorbison

 • El camí condueix fins l'últim tram del cim del Montcorbison on es pot gaudir de les vistes de l'Aneto i el Maladeta. Uns metres més de pendent i s'arriba fins l'antena i la caseta.
 • La baixada es pot fer per on s'ha pujat. En aquest cas, però, s'ha optat per baixar pel camí marcat per les fites. Una baixada directe i amb força pendent (hi ha un punt amb una cadena per ajudar a fer un petit tram). Un cop fet aquest tram vertical s'han deixat les fites i s'ha continuat pel sender i després per la pista forestal fins la Bassa d'Oles.

 

Altres llocs d'interès

Excursió amb nens a la Val d’Aran: La Fageda de Carlac
La Bassa d’Oles i l’Avet dels xumets a la Val d’Aran

La Val d'Aran amb nens

Alt Pirineu i Aran amb nens

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: