Què fem?

Basses de Gallissà

  1. Home
  2. »
  3. Basses de Gallissà
adreça:
Bellver de Cerdanya - Cerdanya Cerdanya
coordenades: 42.3683232 / 1.7574546


 

 

 

La zona humida de les Basses de Gallissà es troba situada a la llera esquerre del Segre, a pocs quilòmetres de Bellver de la Cerdanya. Un itinerari curt, fàcil i senyalitzat us durà fins les tres basses: Tirons, Encantades i Estancades. La ruta està adaptada per a cadira de rodes i disposa d'un punt d'observació d'aus. La zona de les basses son un espai protegit, Reserva Natural Parcial Ribera de l’Alt Segre, creat per a la preservació de l’hàbitat de la llúdriga, en el qual es pot observar el bosc de ribera cerdà i vegetació autòctona.

 

Basses de Gallissà de Bellver de la Cerdanya

Basses de Gallissà de Bellver de la Cerdanya

Bassa dels Tirons

A partir de l’any 2000, la Fundació Territori i Paisatge de Catalunya Caixa i l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya, va iniciar una recuperació de l'indret creant unes Basses artificials com a zona humida. Es va inaugurar l’any 2002, com a nou hàbitat per la avifauna aquàtica en aquesta zona de La Cerdanya.

Basses de Gallissà de Bellver de la Cerdanya

La visita a les basses és una curta i fàcil ruta, adaptada per a cadira de rodes, que passa per les tres zones d'aigua. El camí està senyalitzat i a la segona bassa trobareu un punt d'observació d'aus. Entre la bassa dels Tirons i la Bassa de les Encantades hi ha un punt que us permet arribar fins la llera del Segre.

 

Basses de Gallissà de Bellver de la Cerdanya

Us deixem la ruta i mapa que han descrit des de wikiloc on podreu veure més fotos i l'itinerari.

Basses de Gallissà de Bellver de la Cerdanya

Les basses de Gallissà

  • Bassa dels Tirons (ànecs en parlar cerdà)
  • Bassa de les Encantades (dones d'aigua o fades del Pirineu)
  • Bassa de l'Estancada

Diu la llegenda que si aneu a la Bassa de les Encantades i trobeu una fada fent la bugada si li preneu un llençol la fortuna us acompanyarà tota la vida. Hi ha també un observatori dalt d'un turó situat a l'oest de l'espai, al Serrat de Gallissà, que permet tenir-ne una visió de conjunt. Durant el recorregut trobareu un cartell que us indica la direcció. A la zona d'aparcament teniu taules de pícnic i barbacoa.

Com arribar-hi

Per arribar-hi, sortirem des de Bellver en direcció al poble de Pi, seguirem una desviació a la dreta (indicador), agafarem el trencall següent a la dreta i fins al final. S’hi pot accedir a peu des de Bellver: la distància fins al pàrquing és aproximadament d’uns 800 m.

 

Altres activitats d'interès

 

INSTAGRAM