Activitats estiu

Què fem?

Castell de Llívia

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Llívia
adreça:
Llívia Cerdanya
coordenades: 42.465766 / 1.982256

 

 

 

 

El Castell de Llívia ocupa el cim de la muntanya del Castell, turó isolat des del qual es controla el conjunt de la plana cerdana, amb un gran valor estratègic. La pujada fins el cim és una curta excursió apte per fer amb nens encara que presenta algun tram costerut. Gaudireu de bones vistes sobre el poble i la plana de la Cerdanya.

 

Castell de Llívia. Itinerari

La pujada fins a dalt del castell no presenta cap dificultat encara que algun tram pot arribar a ser costerut. La ruta es pot fer circular, no arriba als 3 Km., i així allargar-la una mica i passar per l'antiga cabana dels pastors.

Castell de LlíviaGaudireu de bones vistes sobre el poble i bona part de la plana de la Cerdanya.

Característiques del Castell de Llívia

El castell de Llívia es troba al cim d'un turó isolat des del qual es controla visualment el conjunt de la plana ceretana, raó per la qual ha estat des de l'antiguitat un indret de gran valor estratègic. S’aixeca a 1.358m.  sobre el nivell de la mar i des del turó abasta unes 48 hectàrees.

Castell de Llívia

trobareu diferents panells informatius

Actualment les restes del castell estan incloses a l’Inventari del Patrimoni Cultural Català i en el BCIN (o caràcter de BCIN) (Bé Cultural d'Interès Nacional)

castell de llivia

El castell es caracteritza per ser un recinte sobirà o senyorial format, aparentment, per una torre mestra (torre de l’homenatge) rectangular amb quatre torretes circulars -una a cada vèrtex- i un clos o recinte jussà -on hi havia la població-, que el tanca. A l'interior del primer, hi havia una cisterna coberta amb volta de canó, que encara es conserva. La muralla estava reforçada per torres rectangulars als llenços i de circulars atalussades, als angles.

Informació de l'Ajuntament de Llívia

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes per la Cerdanya

+ rutes castells

+ rutes per comarques