Què fem?

Parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet

 1. Home
 2. »
 3. Parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet
zona adaptada i inclusiva
zona adaptada i inclusiva
adreça:
Carrer Víctor Hugo, 70. Santa Coloma de Gramenet Barcelonès (el)

 

 

 

El Parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet està situat entre Parc Fluvial del riu Besòs i el Parc Natural de la Serralada de Marina. Amb les seves gairebé 11 hectàrees de superfícies s'ha convertit en la gran zona verda de la ciutat. Un passeig central, que ressegueix el traçat del carrer Víctor Hugo marca la divisòria entre les dues parts diferenciades del Parc. La part de muntanya hi ha ubicada una gran plaça i molta vegetació. La part baixa, la més propera al riu Besos, s'hi troba el gran llac i la vegetació de ribera.

El parc compta amb una zona amb arbres autòctons típics de la vegetació mediterrània. El llac naturalitzat atrau diverses espècies d'aus aquàtiques i amfibis. Aquest fet facilita la seva observació tan a nivell particular com a través de les activitats que s'hi organitzen. Al Parc s'hi pot arribar en metro a la parada Can Zam de la L9.

 

Parc de Can Zam. Què hi podem trobar?

Es pot accedir al Parc des de 4 punts diferents, marcats en groc en el mapa.

 • Àrees de pícnic (veure la distribució de les 34 taules repartides en 3 àrees de pícnic a Som de pícnic)
 • Fonts
 • Elements gimnàstics
 • Camp de futbol
 • Pistes de bàsquet
 • Zona infantil
 • zona infantil amb aparells adaptats (des de febrer 2019)
 • Lavabos
 • pista per petanca
 • Cafeteria

 

Activitats al Parc de Can Zam

A la pàgina de AMB trobareu el calendari d'activitats al Parc. Es tracte de visites guiades adreçades al públic en general, famílies o escolars.

Jugatecambiental

Parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet

Aquesta Jugatecambiental disposa amb un punt d'informació del parc, dels parcs naturals de les rodalies i de les activitats mediambientals que es fan al municipi, amb una petita biblioteca i un espai de jocs infantils fets a mà on podran aprendre mentre juguen. A més, a cada sessió es duu a terme un taller dirigit amb continguts relacionats amb la natura i la sostenibilitat.

Biodiversitat, Parcs, Sostenibilitat

Activitat que dóna a conèixer els beneficis ambientals de les zones verdes urbanes, especialment les que tenen aigua (llac, basses...) pel paper clau en la conservació i foment de la biodiversitat animal i vegetal. Accessos adaptats a minusvàlids.

Caixes niu

Al Parc s'hi han instal·lat diferents caixes nius. S'organitzen activitats participatives de seguiment de la seva ocupació, de manteniment i també de construcció i col·locació de caixes noves.

Qui viu a l'estany?

Parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet

Activitat que dóna a conèixer la importància dels punts d'aigua naturalitzats per fomentar la biodiversitat urbana. A través de l'observació i la pràctica, s'identifiquen les característiques de l'aigua i l'entorn que permeten la presència de diferents espècies d'amfibis i invertebrats entre d'altres.

*fotos de la portada i la idea de la fitxa és de fonts naturals, aigua, muntanya i més

 

Àrea de pícnic al Parc de Can Zam

Parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet

El parc disposa de tres zones de pícnic amb gairebé 40 taules i bancs. Al blog de som de pícnic trobareu més fotos i tota la informació.

 

 

Altres llocs d'interès

Senderisme en família: Puig Castellar
Sortides en família: Parc de Collserola – Pantà de Vallvidrera
El Parc del Laberint d’Horta amb nens

sortir amb nens al Barcelonès

+ parcs infantils

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save