Puig Castellar o Turó del Pollo

 1. Home
 2. »
 3. Puig Castellar o Turó del Pollo
adreça:
Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès (el)

 

 

 

La pujada al Puig de Castellar (303m) o com popularment se l'anomena Turó del Pollo és una excursió de poc més de 5 quilòmetres que us portarà a descobrir els encants que amaga la Serralada de Marina al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet i que un cop a dalt us permetrà veure unes magnífiques vistes de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Un itinerari que comença al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra i que s'enfila per la muntanya tot passant pel Cau de Sant Genís. Hi ha diferents itineraris i aquí s'ha escollit el més senzill i directe en una ruta de sense complicacions, malgrat algunes pujades, però que es pot fer tranquil·lament amb els nens.

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma7

 

 

Puig Castellar o Turó del Pollo. Dades i mapa

 • Distància: 5 km.
 • Temps: 2,30 hores amb parades
 • Temps per un adult: 1,30 hores sense parades

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma9

Puig Castellar o Turó del Pollo. Itinerari

 • La ruta comença a l'aparcament del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. A l'aparcament es troba el camí GR-92 -marques blanques i vermelles-. En lloc de seguir la pista ample us podeu enfila per un petit i estret camí que, resseguint-lo, ens portarà metres després al camí de pista. D'aquesta manera l'itinerari es fa més variat i divertit al nens.
 • Novament a la pista ample el camí segueix enfilant-se tot deixant enrere el Monestir.
 • Passar per una torre d'alta tensió on ja es pot veure el Puig Castellar.

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma6

 • Seguint caminant fins que la pista s'estreny i es passa enmig de xiprers que condueixen a l'ermita de Sant Climent. Una bonica ermita datada cap al 1673 i reconstruïda l'any 1980 pel Centre Excursionista de Badalona. Al darrera de l'ermita surt el camí que va cap a l'ermita de Sant Onofre.
 • Tornar novament a la pista central fins trobar el desviament que condueix al Cau de Sant Genís, un sepulcre de roques datat a l'Edat de Bronze.
 • Retornar al camí central i fer una suau pujada fins arribar al poblat ibèric del Puig Castellar. Aquí es troba el monòlit dedicat a Llibert Carulla, impulsor del senderisme a Catalunya i promotor del GR-92. A l'esquerra es troba un magnífic mirador des d'on es pot contemplar l'àrea metropolitana de Barcelona.
 • Parada per visitar el poblat ibèric on unes escales condueixen a la part superior del mateix. Un plafó indica la distribució del poblat. La majoria de les restes trobades estan en exposició al Museu de la Torre Baldovina a Santa Coloma de Gramenet.
 • Tornar pel mateix camí de pujada fins arribar al Monestir on si està obert es pot fer una visita.(visites cada diumenge fins les 13h i guiada els primers diumenges de mes)

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens al Barcelonès

+ 100Cims amb nens

 

 

INSTAGRAM

 

Save

Save

Save