Què fem?

Puig Castellar o Turó del Pollo

 1. Home
 2. »
 3. Puig Castellar o Turó del Pollo
adreça:
Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès (el)

 

 

 

La pujada al Puig de Castellar (303m) o com popularment se l'anomena Turó del Pollo és una excursió de poc més de 5 quilòmetres que us portarà a descobrir els encants que amaga la Serralada de Marina al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet i que un cop a dalt us permetrà veure unes magnífiques vistes de l'àrea metropolitana de Barcelona. Si us desvieu una mica podreu passar pel Cau de Sant Genís, una sepultura megalítica.

Un itinerari que comença al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra i que s'enfila per la muntanya tot passant pel Cau de Sant Genís. Hi ha diferents itineraris i aquí s'ha escollit el més senzill i directe en una ruta de sense complicacions, malgrat algunes pujades, però que es pot fer tranquil·lament amb els nens.

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma7

Puig Castellar o Turó del Pollo. Dades i mapa

 • Distància: 5 km.
 • Temps: 2,30 hores amb parades
 • Temps per un adult: 1,30 hores sense parades

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma9

Puig Castellar o Turó del Pollo. Itinerari

Puig Castellar o Turó del Pollo

 • La ruta comença a l'aparcament del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. A l'aparcament es troba el camí GR-92 -marques blanques i vermelles-. En lloc de seguir la pista ample us podeu enfila per un petit i estret camí que, resseguint-lo, ens portarà metres després al camí de pista. D'aquesta manera l'itinerari es fa més variat i divertit al nens.

Puig Castellar o Turó del Pollo

 • Novament a la pista ample el camí segueix enfilant-se tot deixant enrere el Monestir.
 • Passar per una torre d'alta tensió on ja es pot veure el Puig Castellar.

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma6

 • Seguint caminant fins que la pista s'estreny i es passa enmig de xiprers que condueixen a l'ermita de Sant Climent. Una bonica ermita datada cap al 1673 i reconstruïda l'any 1980 pel Centre Excursionista de Badalona. Al darrera de l'ermita surt el camí que va cap a l'ermita de Sant Onofre.

Cau de Sant Genís

Puig Castellar o Turó del Pollo

 • Tornar novament a la pista central fins trobar el desviament que condueix al Cau de Sant Genís, un sepulcre de roques datat a l'Edat de Bronze.

Poblat ibèric de Puig Castellar

Puig Castellar o Turó del Pollo

 • Retornar al camí central i fer una suau pujada fins arribar al poblat ibèric del Puig Castellar. Aquí es troba el monòlit dedicat a Llibert Carulla, impulsor del senderisme a Catalunya i promotor del GR-92. A l'esquerra es troba un magnífic mirador des d'on es pot contemplar l'àrea metropolitana de Barcelona.

Puig Castellar o Turó del Pollo

 • Parada per visitar el poblat ibèric on unes escales condueixen a la part superior del mateix. Un plafó indica la distribució del poblat. La majoria de les restes trobades estan en exposició al Museu de la Torre Baldovina a Santa Coloma de Gramenet.
 • Tornar pel mateix camí de pujada fins arribar al Monestir on si està obert es pot fer una visita.(visites cada diumenge fins les 13h i guiada els primers diumenges de mes)

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens al Barcelonès

+ 100Cims amb nens

 

 

INSTAGRAM

 

Save

Save

Save