baner tram baix

Què fem?

Sant Pau de Casserres excursió fins el pantà i la rectoria

  1. Home
  2. »
  3. Sant Pau de Casserres excursió fins el pantà i la rectoria
adreça:
Casserres, Berguedà (el)

 

 

 

Ruta circular, entre masos i rouredes, que ressegueix part de la riera de Clarà. L'itinerari transcorre entre camins agradables i pistes amples, fent-lo apte per fer en família. L'excursió us acostarà fins la bonica rectoria de Sant Pau de Casserres tot passant pel petit pantà. Si teniu sort igual us trobem amb algun ànec de coll verd, porteu els prismàtics. Només l'últim tram de la ruta, de tornada al nucli urbà, és més costerut, però es pot fer tot xino-xano amb els nens. Sant Pau de Casserres excursió fins el pantà i la rectoria

 

Sant Pau de Casserres excursió fins el pantà i la rectoria. Dades i mapa

Sant Pau de Casserres excursio fins el panta i la rectoria

Sant Pau de Casserres excursio fins el panta i la rectoria

itinerari autoguiat per l'App gratuïta de Natura local

Sant Pau de Casserres excursió fins el pantà i la rectoria. Itinerari

La ruta comença des de l'aparcament de la plaça Santa Maria, al centre del municipi de Casserres.

Sant Pau de Casserres excursio fins el panta i la rectoria

església Santa Maria de l'Antiguitat / Font Gran

  • Anar cap el carrer Escodines, direcció a la Font Gran. Aquesta està embolcallada en una bonica catifa verda de molsa. L'aigua no és potable. De seguida ja us trobareu els primers camps de conreu. Haureu de travessar la BV-4131 a tocar del mas de la Bauma.
  • Al costat del mas cal deixar la pista per enfilar-se per un sender entre boscos de roure i pi, sota la costa de Montoliu. Quan us acosteu a la masia de Cal Xitus haureu de canviar de direcció per anar a buscar el rec de la Bauma i la riera de Clarà.
  • Seguir un tram de la riera fins arribar al petit pantà de Casserres. Aquí, si teniu sort podreu fer observació de les aus i ocells que hi paren a descansar o beure aigua. S'hi han vist ànecs de coll verd, bernats pescaires...

Sant Pau de Casserres excursio fins el panta i la rectoria

  • Continuar per un corriol que travessant el serrat dels Moros que us acostarà fins la rectoria de Sant Pau de Casserres. La Rectoria és de les més antigues de Catalunya i està datada entre finals del segle XIII i principis del XIV. Aquesta fou la residència d'estiu del bisbe de Solsona durant molt anys.

Sant Pau de Casserres excursio fins el panta i la rectoria

gorg i roure de Sant Joan

  • Ara, ja de tornada, l'itinerari continua en direcció a Cal Daniel que ens conduirà novament a la riera de Clarà. Descobrireu el bonic gorg de Sant Joan i gaudireu del salt d'aigua sobretot després de les pluges. A prop podreu veure l'imponent roure de Sant Joan d'uns 350 anys d'edat amb uns 17 metres d’alçada i una capçada de 15 metres de diàmetre. Malauradament es va veure afectat pels incendis del 1994.
  • Una pista ample i un pèl costeruda ens durà fins el municipi.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

etiquetes: