Ruta de la mallerenga petita

 1. Home
 2. »
 3. Ruta de la mallerenga petita
adreça:
Plaça Major, Gósol, Berguedà (el)

 

 

 

La ruta de la mallerenga petita és un itinerari d'alta muntanya fàcil i agradable per fer en família. Està situat dins el Parc Natural de Cadí-Moixaró a tocar del municipi de Gósol, a la comarca del Berguedà. La ruta es pot començar des de la mateixa plaça del poble o arribar-se en cotxe fins l'àrea de lleure de Font Terrers. L'itinerari resulta adequat per iniciar al nens en el senderisme suau d'alta i mitja muntanya. Durant la ruta passareu per trams de bosc de pi roig i zones de prats d'alta muntanya en un recorregut aproximat de dos quilòmetres. Encara que el nom del l'itinerari sigui la ruta de la mallerenga, no s'assegura veure aquest petit ocell de muntanya, el que si podreu gaudir són d'unes formidables vistes.

 

Ruta de la mallerenga petita. Dades i mapa

Distància: 2 km aproximadament
Temps: 1,30 hores
Desnivell: poc més de 100 metres
Itinerari: lineal
Dificultat: baixa

 

Ruta de la mallerenga petita. Itinerari

Ruta de la mallerenga petita

L'itinerari comença a l'àrea de pícnic de Font Terrers (mireu l'apartat com arribar-hi). El sender comença just al peu del cartell informatiu on podreu veure tot el recorregut i més informació.

 • Des de bon començament el camí comença agafant alçada fins arribar a la zona del bosc de pi roig.
 • Seguint un 500m més enllà es travessa un prat alpí que condueix novament a una zona boscosa. El camí va pujant per la dreta de la muntanya i ja no es deixa fins el primer mirador.
 • El sender no té pèrdua. Combina trams amb pujades moderades amb altres zones més planeres, amb trams de camí estret o altres més pedregós. Es pot fer tot xino-xano amb els nens com un passeig i fent les parades que calguin.
 • Les vistes comencen a ser impressionant, en alguns punts es pot veure el Pollegó Superior del Pedraforca.
 • El sender continua fins arribar a una cruïlla on cal anar cap a la dreta. El camí de l'esquerre també arriba al punt de partida de la ruta.
 • De seguida s'arriba a una esplanada de prat alpí amb unes boniques vistes de la Serra del Cadí. Un cop aquí seguim pel sender de l'esquerre per fer l'altre part del recorregut.
 • El camí, ara de baixada ens durà fins el Tossal del Castell de Termes, el punt més alt del recorregut amb 1.778 metres. S'hi accedeix per un tram una mica pedregós. Un cop a dalt hi ha un plafó informatiu amb el nom dels cim de les muntanyes que tenim a la vista. Al fons es pot veure el poble de Gósol.
 • Baixar del Tossal per agafar el sender que ens durà fins la Font de Terrers.

 

La ruta de la mallerenga a Gósol. Com arribar-hi

Es parteix des del municipi de Gósol. Un cop allà podeu començar la ruta dels de la mateixa Plaça Major o continuar i fer un tram més en cotxe.

En cotxe. Un cop a Gósol seguir en direcció a Josa de Cadí. Després d'uns 2 Km, aproximadament, agafar el desviament, per una pista forestal fins l'àrea recreativa de Font Terrers. Aquí comença la ruta. Quan es va fer aquesta ruta el tram de pista forestal no estava massa bé per transitar-hi en cotxe.

A peu. Es parteix des de la Plaça Major de Gósol. Cal seguir l'itinerari GR-150 i GR-170, marques vermelles i blanques que surten del costat de l'Ajuntament. El camí també és conegut com El camí dels Bons Homes. S'arriba a la Font Terrers en uns 30 minuts.

 

Àrea recreativa de Font Terrers

És una bonica zona de pícnic en un prat d'alta muntanya. Hi trobareu 6 taules de pícnic i 6 zones de barbacoa en un espai obert. Punt de partida de la ruta de la mallerenga i d'altres excursions. L'únic inconvenient és que no hi ha cap taula a l'ombra. Veure àrea de lleure Font Terrers

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: La Via del Nicolau
Punt d’interès: Mirador del Telefèric de Vallcebre
Visitar els Jardins Artigas de Gaudí amb nens

El Berguedà amb nens

Catalunya central amb nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save