Aiguamolls de Molins de Rei

  1. Home
  2. »
  3. Aiguamolls de Molins de Rei
adreça:
Baix Llobregat (el)


 

 

Els Aiguamolls de Molins de Rei són uns aiguamolls artificials situats al marge esquerre del riu Llobregat, molt pròxims a la llera. Ocupen una superfície d’unes 6 hectàrees i formen la part d’aigua dolça més gran del Baix Llobregat. S'han convertit en poc més de cinc anys en una zona humida d'interès natural ja que han ajudat a millora la biodiversitat de la comarca. Actualment són d'ús públic alhora que educatiu. Des d'aquí es pot seguir, pel Parc del Riu, fins arribar fins la platja del Prat. Actualment és un espai natural protegit. No us oblideu de portar els binocles!

 

Aiguamolls de Molins de Rei. Què hi trobarem?

  • L’aiguamoll consta d’una llacuna d’aigua dolça amb una fondària d’entre 30 i 150 cm.
  • Al seu voltant hi ha una rica varietat de vegetació de ribera i d’aigua dolça. Hi destaca la presència d’espècies arbòries com ara el vern, el salze i el tamariu. La riquesa d’aquest espai natural és deguda, en bona part, per les comunitats de plantes anomenades helofítiques, com el canyís i la boga. Aquestes dues espècies formen els anomenats canyars, que permeten la nidificació d’un bon nombre d’espècies d’ocells.
  • Hi trobareu panells informatius de fauna, sobretot dels ocells que nien o paren a descansar, i flora. Us aconsellem portar binocles per fer-ne l'observació.

Ruta en bicicleta des dels Aiguamolls de Molins de Rei fins la platja del Prat

Us deixem aquesta ruta que hem trobat a wikiloc que ressegueix el Parc del Riu fins arribar al mar. Un camí planer i apte  fer per fer en bicicleta. ruta wikiloc des dels Aiguamolls de Molins de Rei fins les platges del Prat

 

Altres llocs d'interès