Pasqua

Què fem?

Salencar de Llesp

  1. Home
  2. »
  3. Salencar de Llesp
adreça:
Llesp Alta Ribagorça (l')

 

 

 

El Salencar de Llesp és una zona humida que forma part de la Xarxa Natura 2000. Ocupa unes 30 hectàrees i s'hi poden trobar diferents comunitats vegetales i animals pròpies de les zones humides de muntanya. Es tracta d'un indret d'especial importància per la seva raresa i per ser zona de pas per als ocells migratoris. Disposa de diferents miradors per poder fer observació de les aus que paren o nien a l'aigua.

 

Salencar de Llesp

Salencar de Llesp

Es pot arribar al Salencar de Llesp, a peu des dels nuclis propers de Llesp, Pont de Suert, Castilló de Tor, Cóll, Pont de Saraís, Iran o Barruera. També hi podeu arribar en vehicle fins la cruïlla del nucli de Llesp. En aquest cas proposem iniciar la ruta des de la cruïlla amb la carretera L-500, d'accés a Llesp, on seguirem la senyalització direccional existent.

Cal destacar, que alguns dels espais d'ús públic d'aquest espai  estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i dificultats visuals (panells informatius en Braile).

Podeu fer una curta ruta lineal 1,5 Km per gaudir de l'espai des de diferents miradors instal·lats, passarel·les elevades. Hi trobareu senders interiors que transcorren enmig d'un bosc de ribera, amb àmplies zones de vegetació helofítica i extensions d'herbeis submergits, que fan d'aquesta zona humida un enclavament d'elevat interès natural.

Observació d'aus

Els amants de l'observació d'ocells i de la fauna en general, hi trobaran diferents espècies pròpies dels hàbitats de ribera, com ànecs, polles d'aigua o bernats pescaires. També hi són freqüents les serps d'aigua, diferents tipus d'amfibis, i fins i tot, alguna llúdriga. Aquestes espècies conviuen en un hàbitat aquàtic molt ben conservat per la seva vegetació exuberant.

 

El Salencar

Per les característiques del terreny i per l'acumulació de sediments, s'hi ha donat una notable extensió d'una salzeda (hàbitat d'interès comunitari) on destaquen diverses espècies de salzes: salze blanc (Salix alba), sarga (Salix eleagnos), saulic (Salix purpurea) i gatell (Salix atrocinerea catalaunica). Aquestes espècies, que popularment s'anomenen salenques, constitueixen un bosc de ribera de poca alçada, “el salencar”, que dóna nom a aquest paratge.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens per l'Alta Ribagorça

excursions amb nens Alt Pirineu i Aran

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

etiquetes: