baner tram baix

Què fem?

Bassa de Can Turon i resclosa d’en Borra

  1. Home
  2. »
  3. Bassa de Can Turon i resclosa d’en Borra
adreça:
Sant Dalmai - Vilobí d'Onyar Selva (la)
coordenades: 41.916677 / 2.720191

 

 

 

Us deixem una curta excursió que es fa com un passeig que comença des de l'àrea de lleure de la riba de l'Onyar fins la Bassa de Can Turon passant per la resclosa d'en Borra. L'itinerari forma part d'un sender local circular que comença al Volcà Crosa, amb un dels cràters més grans d'Europa. Aquí només us deixem un dels trams lineals, d'anada i tornada.

 

Bassa de Can Turon

Bassa d'en Turó Vilobi d'Onyar

Bassa d'en Turó Vilobi d'Onyar

L'excursió passejada comença des de la mateixa àrea de lleure de la ribera de l'Onyar. Segueix un dels senders locals de Vilobí d'Onyar, primer es passa per la resclosa i després per la Bassa d'en Turon. En total, anada i tornada, no arriba als 3 Km de passeig gairebé tot per la riba del riu.

zona de pícnic Sant Dalmai

Bassa d'en Turó Vilobi d'Onyar

Aquesta bonica àrea de lleure està envoltada de pollancres i està a tocar del riu Onyar. Disposa de quatre taules de pícnic repartides per la zona en un espai ample i agradable. Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2014. A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a excursions amb nens i punts d'interès perquè us sigui més fàcil de trobar. Teniu un mapa a l'enllaç de Som de Pícnic per veure el tram fet.

La resclosa d'en Borra

resclosa d'en borra vilobi onyar

La curta excursió passa també per la la resclosa, un antic embassament destinat a emmagatzemar aigua per a reg. Està situat al nord-oest del municipi i s’hi accedeix per un petit tram de la carretera que connecta Sant Dalmai i Brunyola fins a trobar el riu Onyar. A partir d’aquest punt, hem de seguir el camí s’endinsa per la llera del riu fins arribar a la Rescolsa. (info)

senders locals de Vilobí d'Onyar

Per l'àrea de lleure de les riba de l'Onyar passen alguns dels senders locals:

 

 

Altres indrets d'interès

rutes d'aigua

La Selva amb nens

 

 

INSTAGRAM