Activitats estiu

Què fem?

Itinerari volcà de la Crosa

 1. Home
 2. »
 3. Itinerari volcà de la Crosa
adreça:
Pàrquing volcà de la Crosa - Vilobí d'Onyar Selva (la)
coordenades: 41.9243879 / 2.7272117

 

 

 

Des de l'ajuntament de Vilobí d'Onyar teniu la possibilitat de fer diferents excursions a peu o en bici. Aquí us deixem l'itinerari del volcà de la Crossa, una ruta circular i planera de poc més de 5 Km. L'excursió passa per diferents punts d'interès i teniu l'àrea de lleure de la riba de l'Onyar per si voleu parar a fer un pícnic. Es tracta d'un itinerari familiar i sense dificultat. I si teniu ganes de més podeu fer la ruta circular pel cràter del volcà Crosa.

 

Itinerari volcà de la Crosa

 • Distància: 5,8 Km
 • Temps: 1:30 h
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus ruta: circular
 • Inici ruta: aparcament volcà Crosa

Itinerari volcà de la Crosa

Una excursió fàcil amb alguns al·licients afegits, des del fet de sortir des d'un volcà a passar pel bosc d'eucalíptus, la Bassa de Can Turon, la resclosa d'en Borra, l'àrea de lleure de la riba de l'Onyar. (mapa)

Altres punts d'interès relacionats amb el volcà:

 • Les Guilloteres: Antiga explotació de gredes volcàniques convertida actualment en un centre d’interpretació del Volcà de la Crosa.
 • La Font de Can Bosh:  és una emblemàtica font del municipi que serveix de punt de partida per visitar la mina de La Crosa, construïda al segle XIX per eixugar els estanyols del volcà.
 • Les Tosqueres: Antigues pedreres d’on s’extreien els materials volcànics utilitzats per a la construcció de cases i masos de la zona.

El volcà de la Crosa

Itinerari volcà de la Crosa

El volcà de la Crosa està situat a cavall del Gironès i La Selva (Aiguaviva, Bescanó, Sant Dalmai) i és el volcà que té el cràter més ample de la península Ibèrica i dels més grans d’Europa (1.250 metres). La seva grandària excepcional és deguda a la violència eruptiva a conseqüència de la presència d’una gran bossa d’aigua subterrània. (info)

Es pot fer una ruta circular al volcà de gairebé 3 km de recorregut. Està senyalitzat i és fàcil per anar-hi amb nens.

zona de pícnic de la riba de l'Onyar a Sant Dalmai

Bassa d'en Turó Vilobi d'Onyar

Aquesta bonica àrea de lleure està envoltada de pollancres i està a tocar del riu Onyar. Disposa de quatre taules de pícnic repartides per la zona en un espai ample i agradable. Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2014. A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a excursions amb nens i la relació i rutes per volcans de Catalunya perquè us sigui més fàcil de trobar. Teniu un mapa a l'enllaç de Som de Pícnic per veure el tram fet.

La resclosa d'en Borra

resclosa d'en borra vilobi onyar

La curta excursió passa també per la la resclosa, un antic embassament destinat a emmagatzemar aigua per a reg. Està situat al nord-oest del municipi i s’hi accedeix per un petit tram de la carretera que connecta Sant Dalmai i Brunyola fins a trobar el riu Onyar. A partir d’aquest punt, hem de seguir el camí s’endinsa per la llera del riu fins arribar a la Rescolsa. (info)

senders locals de Vilobí d'Onyar

Per l'àrea de lleure de les riba de l'Onyar passen alguns dels senders locals:

 • Itinerari de la riba de l'Onyar de 5Km que va des del mateix nucli del poble fins la resclosa d'en Borra fins
 • Ruta circular que comença di acaba a l'aparcament del volcà Crosa. Un itinerari de poc més de 5 Km fàcil i amb diferents punts d'interès.
 • Crosa de Sant Dalmai pensat per fer en bicicleta de 14,5 Km

 

Altres indrets d'interès

 

 

INSTAGRAM