Què fem?

Espai Natural Can Morgat

  1. Home
  2. »
  3. Espai Natural Can Morgat
adreça:
Porqueres Pla de l'Estany (el)

 

 

 

L'Espai Natural Can Morgat està format per un conjunt de llacunes situades a tocar de l'Estany de Banyoles. Aquestes, havien estat dessecades en benefici de l'agricultura i ara s'han recuperat com a zona humida. La recuperació es va fer entre els anys 2005 i 2007. L'Espai està inclòs en l’Espai d’Interès Natural de Banyoles i dins la Xarxa Natura 2000. Hi podeu arribar des de l’Oficina de Turisme de l’Estany fent una bonica passejada.

 

Espai Natural Can Morgat

llac Banyoles i Espai Natural Can Morgat

Les aigües són tranquil·les, de colors canviants segons el temps. Hi trobareu una vegetació diversa i frondosa amb canyissos, jonqueres i arbres de ribera que donen vida a molta varietat d’animals: ànecs, martinets, peixos, amfibis… S'hi van plantar uns 1000 arbres de ribera per a recuperar la vegetació de l’espai.

La zona humida està formada per:

  • Llacuna d’en Margarit és una petita llacuna irregular de 2,1ha. Hi trobareu un mirador per fer observació de les aus aquàtiques.
  • Bassa Can Morgat és una bassa allargada paral·lela a la riera de Can Morgat
  • Llacuna de l’Aulina és la llacuna continua a la llacuna d’en Margarit d’1,8ha
  • Llacuna de l’Artiga és la més gran de totes (4 ha) i està amagada entre la riera i el bosc de Can Morgat.

Com arribar-hi fent una bonica passejada

ruta Espai Natural Can Morgat

  • Cal sortir des de l’Oficina de Turisme de l’Estany i anar cap a la riba oposada. Agafar la carretera, el camí a peu o el carril bicicleta cap al sud o cap al nord (més curt cap al nord) sense perdre mai de vista l’Estany.
  • Al cap de 35-45 minuts a peu, segons el sentit que escolliu i el ritme arribareu a la casa de Can Morgat d’on surt un camí de terra senyalitzat direcció a les llacunes.
  • Primer trobareu la llacuna d’en Margarit, travessant un pont sobre la riera. Per arribar a l’Artiga cal passar per un cadenat que evita el pas de trànsit rodat. Si voleu arribar a l’Aulina haureu de tornar a travessar la riera, aquest cop per un pas inundat, que ens portarà al costat de dues grans Alzines des d’on veurem la llacuna.

 

*informació elaborada a partir de les webs del Museu de Banyoles i la Fundació Catalunya La Pedrera

 

Altres llocs d'interès

Ruta de la Puda i les Estunes al Pla de l’Estany

Dolmen de les Closes a Porqueres

Volta a l'Estany de Banyoles

sortir amb nens al Pla de l'Estany

 

 

 

 

 

etiquetes: