Què fem?

Espai Natural de Can Cabanyes

  1. Home
  2. »
  3. Espai Natural de Can Cabanyes
adreça:
Bv-5003 - Granollers Vallès Oriental (el)
coordenades: 41.5700190 / 2.270360

 

 

 

 

L'Espai Natural de Can Cabanyes és un reducte de natura d'unes 8 ha. que rep el nom de la masia que hi havia en aquests terrenys. Està situat al sud del municipi de Granollers, entre la carretera de Montmeló i el marge dret del riu Congost. La regeneració del bosc existent i la creació d’un aiguamoll artificial, han permès augmentar la naturalització i la diversitat d’ambients de l’espai de ribera. Podeu fer la visita de manera lliure o, si ho preferiu, consulteu les sortides amb guia que s'organitzen des del Museu de Ciències naturals de Granollers.

Espai Natural de Can Cabanyes, refugi de flora i fauna del riu Congost

Espai Natural de Can Cabanyes

Els terrenys de Can Cabanyes han estat cedits com a zona verda pel parc industrial de Can Gordi-Can Català. La seva restauració ecològica va ser impulsada per l’Ajuntament de Granollers com a part del projecte finançat pels Fons de Cohesió de la Unió Europea. Primer es va clausurar l’antic abocador de residus de Palou per anar recuperant l’entorn fluvial del riu Congost. L’espai està catalogat pel pla especial de Granollers com a espai d’interès municipal, ENIM i ha estat inclòs, com a part de l’espai del riu Congost, en la Xarxa Natura 2000.

Restauració mediambiental - refugi de fauna i flora

Espai Natural de Can Cabanyes

Les actuacions de millora paisatgística i de restauració ambiental, com ara la recuperació dels marges fluvials, la regeneració del bosc existent i la creació d’un aiguamoll artificial, han permès augmentar la naturalització i la diversitat d’ambients de l’espai de ribera.
L’espai constitueix un refugi per a la fauna d’ocells del riu Congost i per a la que colonitza l’aiguamoll que s’hi ha construït. Té un gran valor biològic en una zona periurbana i ja hi han estat detectades 86 espècies vegetals i 35 espècies d’ocells.

Centre d’Educació Ambiental de Can Cabanyes

Espai Natural de Can Cabanyes

El Centre d’Educació Ambiental de Can Cabanyes està gestionat per l’Ajuntament de Granollers i el Museu de Granollers Ciències Naturals. El Museu ofereix una oferta d’informació, exposicions i activitats educatives per a escolars i per a grups interessats sobre el patrimoni natural. El centre, a més, vol esdevenir un laboratori de camp on fer treballs de recerca científica –tant universitaris com d’altres nivells formatius– en el camp de l’ornitologia i en el tractament natural d’aigües residuals i els ecosistemes de ribera.

Itinerari per l'espai

Espai Natural de Can Cabanyes

L’itinerari proposat no té cap dificultat i és apte per a tothom, només cal portar sabates còmodes per caminar, gorra i aigua a l’estiu i prismàtics si es volen observar ocells. Parcialment apte per a cadires de rodes i cotxets. Consulteu AQUÍ els punts de l'itinerari.

Àrea de pícnic

Espai Natural de Can Cabanyes

Hi ha una zona de pícnic i una font al costat del centre d’educació ambiental a disposició dels visitants.

Com arribar-hi

Consulteu AQUÍ, l'antic web de l'espai Natural, on teniu les diferents maneres d'arribar-hi: a peu, en bici, autobús o cotxe.

 

INSTAGRAM