Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions
zones humides Catalunya
|

Zones humides de Catalunya

Fem un repàs d’algunes de les zones humides de Catalunya per fer observació d’aus. Petits estanys, grans zones d’aigua – dolça o salada- o lleres del riu, són llocs de pas o hàbitats fixes d’aus, peixos i petits mamífers. En molts casos aquests estan declarats com espais naturals protegits per salvaguardar-los. Altres formen part d’algun dels Parcs naturals del territori. Zones visitables on s’instal·len observatoris, panells informatius o casetes amb personal per ajudar-vos a fer la visita més atractiva.

zones humides Catalunya

Zones humides de Catalunya per fer observació d’aus

No us oblideu els prismàtics, la màquina de fer fotos i, en cas d’anar-hi a l’estiu, algun repel·lent d’insectes.

2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides

Dia Mundial de les Zones Humides - Activitats familiars

A Catalunya hi ha 2.978 zones humides: 2.069 estanys alpins i 579 són molleres i torberes. Les restants 330, distribuïdes per tot Catalunya. Les zones humides de Catalunya estan identificades i delimitades a l’Inventari de zones humides de Catalunya.

Ara bé, qualsevol petita zona amb aigua, ja sigui un tram de riu, una bassa o un petit estany són, en molts casos, espais de pas de fauna. Si teniu paciència i constància i esteu amagats segur que podeu gaudir de la presència de la parada d’algun animal.

El Remolar – Filipines al Delta del Llobregat

El 2 de febrer es celebra el Dia Mundial de les Zones Humides i, en alguns dels espais que us mostrem, es fan diferents activitats adreçades a un públic familiar.

Mapa zones humides de Catalunya

Aquí podeu veure el mapa de totes les rutes d’aigua on tenim fitxa. Hi trobareu sortides a espais naturals protegits i Parcs Naturals. També hi ha zones on es poden fer visites guiades i altres que es poden visitar de manera lliure. En tot cas respecteu els senyals que hi trobeu, no molesteu als animals i no sortiu de les zones marcades, en cas que hi hagin espais on es prohibeix el pas.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat