zones humides Catalunya
|

Zones humides de Catalunya per fer observació d’aus

Fem un repàs d’algunes de les zones humides de Catalunya per fer observacions d’aus. Petits estanys, grans zones d’aigua – dolça o salada- o lleres del riu, són llocs de pas o hàbitats fixes d’aus, peixos i petits mamífers. En molts casos aquests estan declarats com espais naturals protegits per salvaguardar-los. Altres formen part d’algun dels Parcs naturals del territori. Zones visitables on s’instal·len observatoris, panells informatius o casetes amb personal per ajudar-vos a fer la visita més atractiva.

Zones humides a Catalunya per fer observació d'aus

Zones humides de Catalunya per fer observació d’aus.

Aquí podeu veure el mapa de totes les rutes d’aigua on tenim fitxa. Hi trobareu sortides a espais naturals protegits i Parcs Naturals. També hi ha zones on es poden fer visites guiades i altres que es poden visitar de manera lliure. En tot cas respecteu els senyals que hi trobeu, no molesteu als animals i no sortiu de les zones marcades, en cas que hi hagin espais on es prohibeix el pas.

 

No us oblideu els prismàtics, la màquina de fer fotos i, en cas d’anar-hi a l’estiu, algun repel·lent d’insectes.

Zones humides a Catalunya per fer observació d'aus

foto dels Estanys d’Ivars i Vila Sana

A Catalunya hi ha 2.978 zones humides: 2.069 estanys alpins i 579 són molleres i torberes. Les restants 330, distribuïdes per tot Catalunya. Les zones humides de Catalunya estan identificades i delimitades a l’Inventari de zones humides de Catalunya.

Ara bé, qualsevol petita zona amb aigua, ja sigui un tram de riu, una bassa o un petit estany són, en molts casos, espais de pas de fauna. Si teniu paciència i constància i esteu amagats segur que podeu gaudir de la presència de la parada d’algun animal.

2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides

El Remolar – Filipines al Delta del Llobregat

El 2 de febrer es celebra el Dia Mundial de les Zones Humides i, en alguns dels espais que us mostrem, es fan diferents activitats adreçades a un públic familiar.

 

rutes per comarques

Podeu consultar les activitats i rutes per comarques. En cada comarca teniu enllaços a diferents webs de turisme comarcal i altres webs d’interès.

descobrint els ocells amb nens

descobrint ocells

llibres guia, menjadores, activitats…

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat