Què fem?

Parc Fluvial del riu Congost de Granollers

  1. Home
  2. »
  3. Parc Fluvial del riu Congost de Granollers
adreça:
Passeig Fluvial, Granollers Vallès Oriental (el)

logo troba parcs

 

 

 

El Parc Fluvial del riu Congost de Granollers és un grans parcs centrals de la ciutat, amb una extensió de 33.600 m2. Està situat al marge esquerre del riu i uneix els barris dels Instituts i Sota el Camí Ral al llarg de bona part del Passeig Fluvial. Si teniu ganes de caminar podeu seguir la ruta de l'aigua del Congost tot passant per diferents punts d'interès. A prop del camp de futbol hi ha una zona infantil i la zona de pícnic.

 

Parc Fluvial del riu Congost de Granollers

anella verda del congost granollers

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025, que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania.

 

Parc Fluvial del riu Congost de Granollers

Parc Fluvial del riu Congost de Granollers

AQUÍ teniu més fotos de Ramon Solé del parc de l'abril del 2021.

 

Zona infantil del Parc Fluvial del Congost

Zona infantil del Parc Fluvial del Congost

Zona infantil del Parc Fluvial del Congost

La zona de jocs infantil del parc del Congost està situada a prop del camp de futbol de Primer de Maig, va ser inaugurada el 2007 i s'ha remodelat a principis del 2023. La remodelació inclou una nova estructura de joc formada per dues torres de grans dimensions connectades entre per un pont de cordes. Hi ha una àrea tancada per a infants més petits. L'article l'hem fet a partir de les fotos de @Trobaparcs.

Fonts lúdiques del Parc del Congost

Fonts lúdiques del Parc del Congost de Granollers

S'han incorporat més equipaments de fonts lúdiques del parc situat al al zona del la Plaça de les Hortes. (foto Ajuntament)

La ruta de l'aigua del Congost a Granollers

Parc Fluvial del riu Congost de Granollers

  • Temps: 2h 30min
  • Distància: 11,8 km
  • Desnivell: 42 m

El recorregut comença al Parc del Congost i ressegueix el marge esquerre del riu pel passeig Fluvial. En el primer tram veurem a l’esquerra un parc i un camp de futbol. Al mur de formigó de la canalització podem veure els plafons de l’exposició “Mira el Congost!”, amb informació sobre el riu i la seva biodiversitat. Tot seguit, i després de passar per sota de la carretera, passarem a la vora de les Pistes d’Atletisme de Granollers. A continuació arribarem al Parc Firal, un espai verd que acull la Fira de l’Ascensió i altres esdeveniments.rquè es va construir traslladant i rehabilitant en la mesura de les possibilitats els porxos que es trobaven a les Escoles Velles. AQUÍ teniu més informació.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens pel Vallès Oriental

+ Parcs infantils