Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions
vallesos portada

Vallesos

sortir en família pels Vallesos, amb aquesta denominació hem inclòs les dues comarques del Vallès: l’Occidental i l’Oriental. En aquestes dues comarques s’ubiquen dos dels grans Parcs Naturals de Catalunya. El Parc de Sant Llorenç de Munt i la Serra d’Obac i el Parc Natural del Montseny, reserva de la Bioesfera. Al post Excursions al Montseny, recull d’itineraris podreu veure una visió general del parc i els municipis que la integren. Consulteu les Rutes pel Montseny segons municipi. El Parc natural de Collserola comparteixen el seu espai la comarca del Barcelonès.

Dues comarques industrials que guarden racons naturals molt especials. Mentre que al Vallès Occidental disposa de dues capitals, Sabadell i Terrassa al Vallès Oriental, Granollers n’és capital. Les comarques disposen de grans parcs infantils i zones de lleure com ara Vallparadis, el Parc Catalunya de Sabadell o el popular Parc dels tobogans gegants de Sant Cugat del Vallès. Sense oblidar-nos del Parc de Can Rius a Caldes, el dels Pinetons a Gallecs o el Parc de Falgar a Les Franqueses. Per als amants dels circuits de trens aquí hi trobareu el més llarg d’aquestes característiques al Parc del Fum de Palau-Solità i Plegamans.

Vallesos (activitats i rutes)

consultes per municipi

Abans de fer una ruta, sobretot a la muntanya, es recomana consultar les previsions meteorològiques. Si anem amb nens petits recordeu portar-los sempre alguna cosa de menjar i beure. I, depenent de l’època i del lloc on aneu agafeu un jersei. A les consultes per comarques trobareu enllaços i informació de les Oficines de Turisme i dels Parcs Naturals.

instagram totnens