Activitats estiu

Què fem?

Torrent de Colobrers a Sabadell

  1. Home
  2. »
  3. Torrent de Colobrers a Sabadell
adreça:
Sabadell Vallès Occidental (el)

 

 

 

 

El Torrent de Colobrers es coneix, també, com el Torrent de la Tosca o Torrent de Can Pagès. Té uns 6Km de longitud, neix a Castellar del Vallès i continuant pel municipi de Sabadell fins que desembocar al riu Ripoll. Durant el seu recorregut travessa el pla de la Bruguera, passa per Can Garriga i Can Pagès. Es tracta d'un indret ombrívol, bonic i atractiu que forma part del Parc Fluvial del Ripoll. Durant l'itinerari haureu de travessar petits ponts de fusta i caminar dins una vegetació exuberant, convertint l'excursió en una bonica aventura. Descobrireu l'indret de la Foradada de Colobrers, un dels punts icònics de la ruta.

 

 

Torrent de Colobrers a Sabadell.

La Foradada del Torrent de Colobers

ponts del Torrent de Colobrers

Itinerari lineal pel Torrent de Colobrers

Aquest és l'itinerari que vàrem fer nosaltres en una ruta que comença al Parc de Colobrers de Castellar del Vallès i acaba al pont de la Salut de Sabadell. Hem dividit la ruta en tres trams, aquesta és el tram 2 del nostre itinerari pel Parc Fluvial del Ripoll que segueix el GR-97. Des de l'inici del Torrent de Colobrers, venint de Castellar, fins al pont. La ruta es pot fer d'anada i tornada o fer-la circular des del pont de l'àrea de lleure de Sant Vicenç de Jonqueres (vegeu al final) i entrant per Can Pagès.

Parc Fluvial del ripoll

Venint de Castellar del Vallès entrem al Torrent en aquest punt. L'itinerari no té pèrdua, heu d'anar seguint tota l'estona el camí que va paral·lel a la llera del torrent. Us trobareu passeres i ponts per creuar-lo en diferents punts. Aquests donen un atractiu especial a la ruta convertint-la en una aventura.

Baixareu de seguida al torrent i la vegetació ja us sorprendrà de seguida. Una abundant i atapeïda vegetació d'un exuberant bosc de ribera. Destaquen, entre la vegetació de bardissa, l’esbarzer, l’heura... i entre els arbres de ribera, els oms, els pollancres i els plàtans que a conseqüència de diferents tallades mostren soques i rebrots amb formes singulars, sobretot en el primer tram.

Torrent de Colobrers

Torrent de Colobrers

de pont a pont tot saltant el Colobrers

L'ordre de les fotos NO correspon a l'ordre dels ponts trobats al fer la ruta. Si que trobareu fotos de tots els ponts i passeres dins l'article (si no ens hem despistat). N'hi algun de repetit des de diferents angles.

ponts del Torrent de Colobrers

Primer dues passeres per quan les aigües del torrent pugin.

ponts del Torrent de Colobrers

ponts del Torrent de Colobrers

ponts del Torrent de Colobrers

torrent de colobrers

Costa escollir les fotos dels ponts, tots tenen un atractiu especial. Hem comptabilitzat fins a 10 ponts i passeres. N'hi ha de grans i de més petits fins i tot hi ha un pont doble o encadenat.

ponts del Torrent de Colobrers

En algun tram s'han posat travessers a les parets del torrent per mirar d'evitar les esllavissades.

 

La Foradada de Colobrers

Torrent de Colobrers

Tio de Nadal Torrent de Colobrers

Venint de Castellar us trobareu de seguida la Foradada. El primer que us saluda a la petita esplanada és un simpàtic Tió de Nadal, la segona foto de la mateixa soca venint de Sabadell.

A l'esquerra trobareu l'accés a la Foradada, aquest singular forat de la paret de terra. En aquest punt el Torrent va formar un meandre a través d'un túnel artificial excavat a la roca als segle XIX. No es recomana passar-hi per sota ja que hi ha perill de despreniments. Nosaltres l'hem trobat seca, segurament l'aigua que ve del torrent es filtra i surt una mica més avall.

Torrent de Colobrers

La Foradada del Torrent de Colobers

La Foradada del Torrent de Colobers

Torrent de Colobrers

Seguint el camí passareu a l'altra costar de la Foradada. La foto l'hem fet des del pont que hi ha a tocar.

 

Font de la Tosca o Degotalls

L'aigua regalima per la paret i surt de dos forats anant a parar al torrent. Per arribar-hi un cal creuar un petit pont de fusta i desviar-vos lleugerament del camí. El racó és preciós i veure com cau l'aigua té un encant especial.

Font de la Tosca

En la foto no es pot apreciar la bellesa de la paret i la font.

Un petit salt d'aigua

Torrent de Colobrers

El camí, serpenteja igual que ho fa el torrent i cada racó del recorregut és diferent i únic. A la foto teniu un petit salt d'aigua que forma un gorg. Aquest i el de la Foradada son els dos únics punts on hi salta l'aigua.

 

L'últim pont de Colobrers (inici o final de ruta)

Torrent de Colobrers

Aquest és l'últim pont que trobareu en el tram del Torrent. Si seguiu per la dreta, travessareu el riu Ripoll i podreu arribar fins a l'àrea de lleure de Sant Vicenç de Jonqueres. Nosaltres vàrem continuar recta continuant la nostra excursió pel Parc Fluvial del Ripoll fins al pont de la Salut. Si heu aparcat a tocar de l'àrea de lleure també, podeu seguir recte (ho recomanem) teniu un altre pont que travessa el Ripoll a l'altura de Sant Vicenç de Jonqueres. D'aquesta manera passareu per la Bassa de Can Català on hi ha ànecs.

 

Itinerari circular pel Torrent de Colobrers

Des de Ruta con los peques han fet l'excursió circular, començant i acabant a l'àrea de lleure de de Sant Vicenç de Jonqueres. AQUÍ teniu l'enllaç de la ruta.

  • Distància: 9,57 Km
  • Dificultat: baixa

Torrent de Colobrers a Sabadell

 

Àrea d'Estada Sant Vicenç de Jonqueres

Àrea de pícnic de Sant Vicenç de Jonqueres de Sabadell

Àrea de pícnic de Sant Vicenç de Jonqueres de Sabadell. Disposa de varies 6 taules de pícnic, 4 barbacoes (ara precintades)  i una font. Des d'aquí surt un camí que baixa al riu Ripoll i que segueix riu avall i amunt seguint el parc fluvial del riu Ripoll. A la part alta de l'àrea, per una escales, s'arriba fins l'ermita.

Parc Fluvial del Ripoll - la nostra ruta en 5 trams

 

 

Altres llocs d'interès

+ Vallès Occidental

+ rutes d'aigua