baner cavatast

Què fem?

Parc Fluvial del Ripoll

  1. Home
  2. »
  3. Parc Fluvial del Ripoll
web:
adreça:
carrer Jonqueres - Sabadell Vallès Occidental (el)

logo totnens 64x64

 

 

 

Aquest és el tercer tram del nostre recorregut pel Parc Fluvial del Ripoll. Comença just al pont que creua el Ripoll a la sortida del Torrent de Colobrers i acaba al Pont de la Salut. Un itinerari lineal que segueix paral·lel al riu Ripoll i que el creua en diferents ocasions. L'excursió és molt planera i fàcil i passa per diferents punts d'interès com ara la Bassa de Can Català, el Molí d'Amat, o la bonica Font del Gitanos. Un cop al pont de la Salut hem pujat fins al pont on ens han recollit en cotxe.

 

Parc Fluvial del Ripoll

Torrent de Colobrers

El riu Ripoll neix a la serra de Granera i travessa els municipis Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac, el què suposa un distància d’uns 40 km fins desembocar al riu Besòs. Nosaltres n'hem seguit un tram el que va des Castellar del Vallès fins el Pont de la Salut de Sabadell uns 8 Km. 

En aquesta fitxa trobareu el tercer tram del nostre recorregut, des de l'entrada al Torrent de Colobrers al tram de Sabadell fins el Pont de la Salut. Comença la ruta caminant entre el riu i els horts fins arribar a la Bassa de Can Català.

la Bassa de Can Català

parc fluvial del ripoll bassa can catala

La Bassa de Can Català, es una antiga bassa actualment aprofitada pel tractament terciari natural d'aigües depurades de l'EDAR del Riu Ripoll al seu pas per Sabadell. Està situada a l'antic meandre i horta del Mas de Can Català, a la riba esquerra del Riu Ripoll, just davant del Molí d'en Font.

parc fluvial del ripoll bassa can catala

Actualment hi ha un petit observatori d'aus i sembla que s'hi ha instal·lat ànecs.

parc fluvial del ripoll bassa can catala

A pocs metres de la bassa teniu el pont que creua el Ripoll i arriba fins l'àrea de lleure de Sant Vicenç de Jonqueres. Nosaltres hem seguim recte direcció al Molí d'Amat.

el Molí d'Amat

parc fluvial del ripoll moli d'amat

El molí de l'Amat era un molí fariner i draper situat a l'esquerra del riu Ripoll, entre la masia de Can Puiggener i la Torre del Canonge de Sabadell. Encara es pot veure l'antiga xemeneia a tocar de la muntanya, ara en desús i de difícil accés.

Passat el Molí arribareu a una àrea de pícnic. Just abans hi ha el pont que creua el Ripoll i segueix per carrer Horta d'Arraona.

Parc Fluvial del Ripoll

Creueu el pont, fixeu-vos el banc com s'allarga per tot el pont tot fent de barana. Molt a prop, a l'esquerre teniu el desviament que us porta fins la bonica fonts dels Gitanos.

Font del Gitanos dins del Parc Fluvial del Ripoll

parc fluvial del ripoll font dels gitanos

Arribem a l'àrea d'estada de la Font dels Gitanos, una gran esplanada a l'ombra amb bancs de pedra. Al final a l'esquerre trobareu la font, haureu de baixar unes escales. Per sobre de l'àrea d'estada teniu la zona verda del Parc de la Clota.

parc fluvial del ripoll font dels gitanos

La font té un bon raig d'aigua. L'aigua sobrant es canalitza creuant l'espai de la font fins baixar cap el riu Ripoll.

Tornem a creuar el Ripoll

Parc Fluvial del Ripoll

Pugem novament al camí i a l'esquerre teniu el pont que creua el Ripoll (foto un cop creuat el pont). Des del pont teniu 1,1 Km fins el Pont de la Salut. Un cop creueu el pont a l'esquerre podeu tornar enrrere fins l'altre pont i el Molí d'Amat seguint el GR-173. Nosaltres seguim per la dreta. Pel camí us trobareu diferents zones de pícnic i equipaments de gimnàstica.

parc fluvial del ripoll font

Petita zona de pícnic i bancs. Hi ha una font amagada entre la vegetació, en el moment de passar-hi estava tancada i no s'hi podia accedir.

Pont de la Salut Parc Fluvial del Ripoll

Pont de la Salut (final de la ruta)

Parc Fluvial del Ripoll

El camí del Parc Fluvial continua riu avall. Nosaltres varem pujar direcció al Pont de la Salut on varem acabar la ruta.

Parc Fluvial del Ripoll - la nostra ruta en 3 trams

En total son un 8 Km lineals. Es poden fer fàcilment d'una tirada o fer-los per etapes o trams ja que teniu diferents punts d'inici i final.

 

Altres llocs d'interès

 sortir amb nens pel Vallès Occidental

+ rutes d'aigua