Què fem?
Espai rural de Gallecs
Parc Agrari de Gallecs
*Hem marcat la ruta apta per a cotxets ja que teniu molts itineraris i opcions per seguir. De la ruta que hem fet nosaltres i que descrivim només teniu un petit tram el bosc del final que no és apte per a cotxets.
Espai rural de Gallecs
A la pàgina del Consorci de Gallecs trobareu fins a 8 itineraris per descobrir l'espai agrari. Tots els itineraris son circulars i recorren diferents espais i en ocasions passen per punts en comú. Nosaltres hem mirat el mapa i un cop allà hem anat seguint segons el nostre criteri i no us sabríem dir quin dels itineraris concrets hem seguit, suposem que una barreja.
- Des de la sortida de l'aparcament podeu anar directament cap a l'església de Gallecs i la botiga agroalimentària. També podeu donar una volta si seguiu a la primera cruïlla per la dreta. Arribareu a l'església donant una volta fins arribar a la cruïlla de Camí dels Bandolers. A la cruïlla veureu recta l'església de Gallecs, camí que hem seguit.
- Un cop a l'església, baixant les escales, surt un camí que segueix en paral·lel pel torrent de Caganell (ara completament sec). Uns enormes plataners confirmen la zona humida.
Aiguamolls de Can Salvi
- Seguiu fins arribar a la zona dels Aiguamolls de Can Salvi. Malauradament completament secs i plens de vegetació (abril 2023).
- Continueu fins creuar un petit pont de fusta que traspassa el torrent. Seguiu cap a l'esquerra fins la propera cruïlla. A la dreta aneu al Mirador. Recta trobareu la Bassa de Can Benito passat el punt on hi ha un banc (no hi hem arribat). Nosaltres hem anat cap a l'esquerra fins el Camí de Gallecs.
Gallecs amb nens
- Camineu entre els camps fins arribar al Camí de Gallecs, a la dreta aneu a Mollet, seguiu per l'esquerre i a pocs metres teniu el desviament a la dreta, cap el Camí de Can Torres. Aquí pujareu una mica fins arribar a dalt de la carena que surt al Camí de Sant Valerià. Continueu cap a l'esquerra.
- Passareu per davant de Can Consol on hi han els camps de cereals experimentals.
- Seguiu pel camí fins la cruïlla de la Torre d'en Malla (hem anat però estava tancat) tornem a l'encreuament i ara seguiu cap a la l'esquerre.
- Ja estem de tornada seguint el camí de l'esquerra fins el proper desviament a la dreta que us porta al bosquet.
- Creueu el bosc i en baixada cap el torrent de Gallecs que heu de creuar per un altre petit pont de fusta. Tot seguint sortireu al punt d'inici l'àrea de Can Mainoui.
Una bonica excursió per descobrir l'espai de Gallecs amb nens i veure els camps en diferents èpoques de l'any.
Zona de pícnic de Can Mainoui
A tocar de l'aparcament hi ha una zona de pícnic amb una dotzena de taules. El caminet que veieu a la foto és per on hem tornat de la ruta des del bosquet.
Els colors de l'Espai agrari de Gallecs
A la zona de Gallecs s'alcen molins d'aigua pintats de diferents colors. Nosaltres n'hem vist en groc, taronja i vermell. Aquest lila de la foto el trobareu just a la carretera a tocar de l'aparcament. Aquest molí groc està a tocar de l'església de Gallecs.
Els verds i blaus, segons l'època que hi aneu, tenen tonalitats diferents creant estampes ben boniques.
Dades sobre l'espai agrari
L’agricultura constitueix la major part de l’espai, amb una superfície de 535 hectàrees que representa un 75% del territori. Les masses boscoses ocupen 160 hectàrees que en representen un 14%. La resta, la formen les edificacions, els horts recreatius, els espais verds i els més de trenta quilòmetres lineals de camins.
El Consorci del Parc de l’Espai d’interès natural de Gallecs n’és l’òrgan gestor. Està integrat per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i els ajuntaments de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Lliçà de Vall i Montcada i Reixac.
Nosaltres hem classificat la ruta dins el terme municipal de Mollet.
Altres llocs d'interès
sortir amb nens al Vallès Oriental