Què fem?

Ruta pel riu Tenes (de gorg a gorg)

 1. Home
 2. »
 3. Ruta pel riu Tenes (de gorg a gorg)
Gorg de Beines
Cingleres de Bertí
Gorg de Jeroni
Gorg de BeinesCingleres de BertíGorg de Jeroni
adreça:
Riells del Fai Vallès Oriental (el)
coordenades: 41.695421 / 2.197330

 

 

 

La ruta pel riu Tenes és una bonica excursió que ressegueix la senda fluvial, de gorg a gorg, tot passant per dos molins fariners. Un itinerari fàcil i senyalitzat on anireu trobant diferents punts d'interès. Un dels seus atractius és el d'anar seguint, gorg a gorg fins el gorg i del Fai, on cau l'aigua de l'impressionant salt del Fai. En aquesta ocasió només s'ha seguit l'itinerari fins arribar al gorg i la balma de Beines.

 

Ruta pel riu Tenes (de gorg a gorg)

 • Distància: 4,8 Km.
 • Temps: 2h, depenent de les parades
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus ruta: lineal amb un tram circular.

 

Ruta fluvial pel Tenes

Ruta fluvial pel Tenes inici

La ruta comença des del mateix pàrquing de Riells del Fai. Cal agafar la pista forestal i seguir el camí. Passareu per diferents masies i camps de cultiu.

cingleres de Bartí

 • Trobareu unes bones vistes de les Cingles de Bertí i el Perer. Cal continuar fins arribar al Molí de la Pineda, un antic molí fariner del segle XVII i XIX que recollia l'aigua del Molí de la Madella (situat riu amunt). El molí depenia de la Casa-Masia senyorial del Mas Pineda, molt ben conservada.
 • S'arriba a la Font de la Pineda, una antiga masia convertida ara en restaurant. A tocar teniu la font.

el llop del tenes

 • Per a reivindicar la fauna salvatge que hi habitava trobareu una curiosa escultura de fusta d'un llop. Un cartell us explica les singularitat del bonic animal. (guardem l'escultura a les rutes d'animals singulars)
 • Continuar fins arribar al canal i a l'antic Molí de la Madella.

Balma de Beines

Gorg de Sant Jeroni

Ruta pel riu Tenes

 • En aquest punt podreu accedir al gorg de Jeroni. Ara es continua per un sender d'exuberant vegetació i s'ha de creuar el Tenes.

Gorg de les Beines

Ruta pel riu Tenes

 • Finalment s'arriba al Gorg de Beines (actualment està prohibit el bany). A tocar del gorg, amunt teniu la balma de Beines.
 • La ruta que s'ha fet acaba aquí i es torna refent el camí.

Es pot continuar riu amunt fins arribar als altres gorg. Queden el gorg Negre, el gorg d’en Manelet, i el Gorg de la Balma Rosa.

Ruta mediambiental del Tenes

Hem trobat la ruta descrita per Xavimar a wikiloc. Si voleu fer tot l'itinerari us recomanem que la mireu. Veureu tots els panells informatius de fauna i flora. Passa per la zona de la llúdriga, el cabirol i el llop.

 

 

Altres llocs d'interès

+ rutes d'aigua

+ rutes mediambientals

+rutes ludificades

sortir amb nens pel Vallès Oriental

INSTAGRAM

 

 

 

 

etiquetes: