Què fem?

Llacs de Graugés a Avià

  1. Home
  2. »
  3. Llacs de Graugés a Avià
Estanyol de les Escoles
Estanyol de les Escoles
adreça:
Avià, Berguedà (el)
coordenades: 42.064342 / 1.843654

 

 

 

Els llacs de Graugés a Avià, Alt Berguedà, són un sistema de basses d’origen artificial.  Van ser construïdes l’any 1890 per garantir l’aigua a les terres de conreu de la colònia agrícola de Graugés, fundada per Agustí Rosal i Sala. El llac més gran i alhora el més conegut tenia unes 10 hectàrees de superfície i uns 18 metres de fondària (ara 7 He i 6 de profunditat). Actualment la zona s'ha convertit en un espai de lleure. La volta al llac és converteix en un agradable passeig apte també per a bicicletes. La ruta circular amb cotxet té trams una mica més complicats. Molt a prop hi ha l'Estanyol de les Escoles, de dimensions molt més petites

 

Llacs de Graugés a Avià. Itinerari

Llacs de Graugés a Avià

Per accedir a la zona dels llacs de Graugés cal anar per la carretera de Cal Rosal cap al municipi d'Avià. Des del mateix poble també s'hi pot anar. El cotxe es pot deixar a l'aparcament que trobareu davant del restaurant Cal Garretà. Aquest, està situat al voltant d'edificis de l'antiga colònia agrícola, ara en desús.

 

Espai Natural Llacs de Graugés

Un cop deixeu al cotxe s'accedeix al llac per una porta. L'accés és lliure i no es pot fer acampada. Al llac s'hi poden observar algunes aus que paren a descansar.

Llacs de Graugés a Avià

Llacs de Graugés a Avià

Llacs de Graugés a Avià

Es pot donar la volta a tot el llac de Graugés en poc més d'una hora fent un bonic passeig. L'entorn, tranquil i magnífic, canvia de color segons l'època en que hi aneu. Verdor, colors torrats o blanc en ple hivern si ha nevat. El bosc de ribera amb pollancres, salzes, freixes i alguns plataners, omple de fresca ombra la passejada. Durant el recorregut trobareu dues zones amb taules de pícnic que conviden a parar a menjar alguna cosa i a gaudir del paisatge.

Llacs de Graugés a Avià

Al final del llac una zona boscosa impedeix donar la volta vorejant-lo de ben a prop però es pot seguir la ruta circular. El camí condueix fins a una masia on hi ha una granja d'ovelles. Passada la granja sortiu a la carretera i per l'esquerre torneu al punt inicial.

Estanyol de les Escoles

Llacs de Graugés a Avià

Us recomanem que visiteu l'Estanyol de les Escoles, que es troba molt a prop del llac gran.

*Itinerari circular: si, però tingueu en compte que si el feu circular bona part de la ruta no veureu el llac.

 

Altres llocs d'interès

Jardins Artigas de Gaudí amb nens
 Àrea de lleure de la Font Negra a Berga
Ruta de la mallerenga petita

El Berguedà amb nens

Catalunya central amb nens