Què fem?

Jardins Artigas de Gaudí amb nens

  1. Home
  2. »
  3. Jardins Artigas de Gaudí amb nens
adreça:
La Pobla de Lillet, Berguedà (el)
coordenades: 42.253269 / 1.976167
Club Súper3: Sí, i els menors de 5 anys. No us deixeu el carnet !

 

 

Els Jardins Artigas van estar dissenyats per Antoni Gaudí l’any 1905 com agraïment per haver-se allotjar a casa dels Srs. Artigas durant l'estada que l'arquitecte va fer a la Vall de Lillet. Les formes, els racons i la barreja d'elements fan que visitar els Jardins Artigas de Gaudí amb nens sigui tot un espectacle. Un passeig per descobrir i gaudir de les fonts, baranes, ponts o imatges d'animals entre les pedres. Els Jardins es poden visitar durant tot l'any, però el color de la vegetació en plena primavera o a l'estiu contrasten fabulosament amb el color de l'arquitectura de les pedres. Un altre al·licient per visitar els Jardins Artigas de Gaudí amb nens es el fet de poder-hi arribar, també, amb el Tren del Ciment.

 

Visitar els Jardins Artigas de Gaudí amb nens. Com arribar-hi

Es pot arribar als Jardins Artigas des de La Pobla de Lillet en cotxe o a peu però també utilitzant el Tren de Ciment. El tren surt de l’estació de La Pobla i arriba fins al Clot del Moro. Una de les parades és la dels Jardins d'Artigas. Trobareu un pàrquing just abans d'entrar a la Pobla.

En cotxe, un cop passat el poble i seguint la direcció de les vies trobareu el pàrquing. Us caldrà caminar uns 200 metres fins entrar al Jardins.

Promoció: Tren del Ciment+Jardins Artigas+Museu del Ciment

 

L'arquitectura de Gaudí als Jardins d'Artigas

La natura, les formes recargolades i l'originalitat són alguns dels elements dels jardins. I, si al comprar l'entrada, com és el cas, encarreguen al nen buscar els 3 animals que hi ha semi amagats, la visita es converteix en una divertida recerca. Els nens els encantarà buscar l'àliga, el bou i el lleó. Aquests tres animals són el símbols dels tres evangelistes: l'Àliga de Sant Joan, el Lleó de Sant Marc i el bou de Sant Lluc. Segons sembla hi havia un quarts símbol, l'Àngel de Sant Mateu, que actualment no existeix.

Els jardins es van començar a construir per la gruta que hi ha al costat de la font de la Magnèsia. La gruta té forma allargada ja que va resseguint el congost de vora el riu. Dins la gruta es pot veure l'arc catenari (o de catenària). S'anomena així per la corba que descriu una cadena suspesa entre dos punts situats a idèntica altura. Aquest tipus d'arc és característic de l'arquitectura de Gaudí.

Visitar els Jardins Artigas de Gaudí amb nens

Tot passejant trobareu fonts molt originals, grutes plenes d'encant on a l'estiu s'hi està molt bé.

Els Jardins d'Artigas estan situats per sobre del riu Llobregat. Per una escala i creuant el Pont de l'arc coix es passa per sobre el riu fins a la Glorieta. La Glorieta té una coberta cònica recoberta de pedruscall, aquí és on trobareu un dels animals. La Glorieta és un magnífic mirador des d'on es pot contemplar bona part dels jardins. Els jardins no són massa grans i la visita es pot fer en poca estona.

*No és recomanable per anar amb cotxet ja que hi ha forces trams amb escales.

Consulteu els preus i horaris a la web de Ajuntament de la Pobla de Lillet ja que poden variar segons l'època en que hi aneu.

Gratuït Carnet súper3 : Tot l'any, d'octubre a juny només caps de setmana i festius Juliol, agost i setembre cada dia.

 

 

Altres llocs d'interès

+activitats i rutes pel Berguedà

Catalunya central amb nens

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: