Què fem?

Ullals de Baltasar a Amposta

  1. Home
  2. »
  3. Ullals de Baltasar a Amposta
adreça:
Amposta Montsià (el)
coordenades: 40.672742 / 0.592589

 

 

 

 

Els Ullals de Baltasar a Amposta son brolladors d'aigua naturals procedent de la serra del Montsià, el Massís dels Ports i Serra del Boix-Cardó. La seva singularitat aporta un paisatge únic a aquest indret, rodejat pels eucaliptus i al costat dels camps d'arròs. S'hi pot arribar a peu o en bici des d'Amposta o pujant des de Sant Carles de la Ràpita. Des de l’any 2009 el Parc Natural del Delta de l’Ebre va adquirir la finca dels Ullals de Baltasar. S’hi poden comptar unes 50 formacions de diversos diàmetres amb fondàries que oscil·len entre els 0,5 i 9 m. Una visita interessant per fer amb els nens.

 

Ullals de Baltasar a Amposta. Característiques

Ullals de Baltasar a Amposta

  • Els ullals tenen una forma aproximadament circular, amb un diàmetre comprès entre 3 i 50 m, i una fondària que pot variar entre 2,15 i 7 m.
  • En alguns casos es produeix una fusió de diferents cubetes i aleshores l’ullal resultant presenta forma de vuit o té un contorn irregular. Les cubetes estan excavades en un mantell de torba que, a la zona dels ullals de Baltasar, assoleix una potència màxima de 7 m.
  • Una de les zones més ben conservades d’ullals la constitueix els anomenats Ullals de Baltasar o de l’Arispe. Situats al terme municipal d’Amposta al costat de l’antic canal de navegació de Carles III, entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita, i al bell mig d’una zona de torberes.

Ullals de Baltasar a Amposta fauna i flora

Ullals de Baltasar a Amposta en bici

ruta en bicicleta des de Sant Carles de la Ràpida - Ullals de Baltasar, Amposta a wikiloc.

 

Itinerari 6 - Amposta-Ullals-Casa de Fusta

Ullals de Baltasar a Amposta

Des del Parc Natural del Delta de l'Ebre han editat un mapa de l'itinerari 6 del Parc que surt d'Amposta, passa pels Ullals i acaba a la Caseta de Fusta del Poble Nou del Delta. En total son 27,4Km a peu pla, ideal per fer-los en bicicleta. Heu d'estar atents ja que hi poden circular vehicles.

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes al Montsià

+ activitats i rutes Terres de l'Ebre