baner cavatast

Què fem?

Pantà de Can Borrell a Collserola

  1. Home
  2. »
  3. Pantà de Can Borrell a Collserola
Masia de Can Borrell
Masia de Can Borrell
adreça:
Sant Cugat del Vallès Vallès Occidental (el)

 

 

 

El Pantà de Can Borrell a Collserola és un dels itineraris clàssic per fer en família. Ja sigui per anar-hi directament com un passeig o formant part d'una ruta més llarga i igual d'atractiva. L'itinerari transcorre pràcticament per pista tret de l'últim tram que baixa fins el pantà. Es un pantà petit, amb una presa de poc més de sis metres, i amb uns tres metres de profunditat.

Al Parc Natural de Collserola hi ha dos pantans: el Pantà de Vallvidrera i aquest de Can Borrrell.

 

Pantà de Can Borrell a Collserola. Dades i mapa

  • Distància: uns 2 Km
  • Temps: aproximadament 1 hora (des de l'aparcament de la Masia de Can Borrell)
  • Dificultat: baixa

Pantà de Can Borrell a Collserola

Pantà de Can Borrell a Collserola. Itinerari

L'accés fins el pantà es pot fer des de la mateixa Masia de Can Borrell (amb cotxe) o com a part de la ruta del Pi d'en Xandri fins Sant Medir. En ambdós casos la ruta és fàcil i es pot fer com un agradable passeig.

  • Des de Sant Cugat s'hi arriba a peu o en bicicleta des de la Pl. Rotary.
  • Des de Cerdanyola del Vallès s'hi arriba en vehicle en 15 minuts per la ctra. de Cerdanyola a Horta (BV-1415). Després camí de pista fins arribar al restaurant.

En aquest cas la ruta s'ha inicial des del pàrquing de la Masia de Can Borrell. Actualment a la masia hi ha un restaurant. El camí fins el pantà es troba a la part del darrer de la masia.

Pantà de Can Borrell a Collserola

panell informatiu sobre fauna i flora de l'entorn del pantà

El camí fins el pantà no ofereix cap tipus de dificultat. Transcorre pràcticament per pista i es baixa fins el pantà per unes escales de fusta que suavitzen el desnivell.

 

Pantà de Can Borrell. Dades i curiositat

Pantà de Can Borrell a Collserola

El pantà té una superfície de 0.2 ha. És un pantà petit, amb una presa de poc més de sis metres, i amb uns tres metres de profunditat. Es va construir per subministrar aigua a la masia i als camps de Can Borrell,  actualment està en desús. No està permet el bany. Està situat al torrent de la Rabassada, uns centenars de metres abans d'on aquest desemboca a la riera de Sant Medir.

cocodril Pantà de Can Borrell a Collserola

Com a curiositat us deixem la foto del cocodril que una família va trobar dins el pantà l'any 2006. Es tracta d'un cocodril d'uns 90 cm que va ser caçar pels agent rurals.

 

 

Valles Occidental excursions i activitats amb nensAltres llocs d'interès