Excursió del Pi d’en Xandri a l’ermita de Sant Medir

 1. Home
 2. »
 3. Excursió del Pi d’en Xandri a l’ermita de Sant Medir
pantà de Can Borrell
camí de Sant Medir
ermita de Sant Medir
ermita de Sant Adjutori
Excursio del Pi d'en Xandri a l'ermita de Sant Medir 20
pantà de Can Borrellcamí de Sant Medirermita de Sant Medirermita de Sant AdjutoriExcursio del Pi d'en Xandri a l'ermita de Sant Medir 20
adreça:
Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental (el)

 

 

 

L'excursió del Pi d'en Xandri a l'ermita de Sant Medir és una de les sortides més populars pels veïns de Sant Cugat i rodalies. En aquesta fitxa detallem una ruta lineal i fàcil dins el Parc Natural de Collserola. La passejada us permetrà descobrir els voltants del parc natural de la Torre Negra, el petit pantà de Can Borrell i la singular ermita de planta circular de l'Adjutori.

 

Excursió del Pi d'en Xandri a l'ermita de Sant Medir. Dades i mapa

 • Distància: 10,9 Km (anada i tornada)
 • Dificultat: fàcil

 

Excursió del Pi d'en Xandri a l'ermita de Sant Medir

anar a wikiloc - Bertacs

Excursió del Pi d'en Xandri a l'ermita de Sant Medir. Itinerari

 • L'itinerari comença des de la Plaça Rotary Internacional de Sant Cugat on s'ha d'agafar l'antic camí que s’utilitzava per anar a Sant Medir.
 • Seguint per camí i a uns 350 metres s'arriba a l'esplanada on es troba el pi monumental d'en Xandri.
 • Continuar per camí, marcat amb fites, direcció Can Borrell, on hi ha l'antiga masia, ara convertida en restaurant.
 • Des de l'aparcament del restaurant surt un camí planer i sense asfaltar que condueix fins el petit pantà de Can Borrell. Es pot donar la volta al pantà, creuar-lo i per unes escales tornar al camí. Retornar al camí principal per arribar a la masia de Can Borrell.
 • El camí continua cap a Sant Medir, abans d'arribar-hi us podeu desviar per visitar l'ermita de Sant Adjutori. Una petita i singular capella de planta rodona. Tornar, novament, a Can Borrell.
 • Ara, ens dirigim fins l'ermita de Sant Medir que es troba a uns 2,2 Km des de Can Borrell.
 • Tornar refent el camí.

A la zona hi ha diferents rutes i itineraris que permeten allargar o escurçar l'excursió. Us recomanem que visiteu la web de Viu el Vallès on trobareu una informació més detallades de la zona.

 

Pi d'en Xandri

Pi d’en Xandri és un pi pinyoner d'alçada core. L´any 1995 va ser declarat  arbre d´interès comarcal i local. Al 1997 va sofrir un atemptat vandàlic que va causar-li  danys molt greus. Va caldre inserir fusta viva a les ferides perquè la saba pogués torna a  circular i es va apuntalar.

Aquesta ruta l'hem fet a partir de la sortida del bolg d'en Ramon Solé i l'hem ampliat amb fotos de Viu el Vallès i de l'Ajuntament de Sant Cugat i la ruta del wikiloc que us hem enllaçat.

 

Zona de pícnic a l'ermita de Sant Medir

Zona de pícnic a l'ermita de Sant Medir

font del Camp del Miracle / àrea de pícnic

Al blog de Som de pícnic teniu una descripció detallada de la zona de pícnic. Hi trobareu 7 taules i una de doble i força espai per jugar. També s'hi pot accedir amb cotxe.

 

Altres llocs d'interès